fbpx

Ny bragd!

(Photo by Geneve-Servette/Champions Hockey League via Getty Images)

Storhamar hadde en lang reisedag og gårsdagens innsats i O2 Arena satt godt i beina. Være våken fra start og komme i gang tidlig med skøytegåingen gjaldt mot et aggressivt Genève. Hjemmelaget kom som forventet hardt ut i nordamerikansk stil og presset Storhamar hardt tilbake. De presset forsåvidt hele kampen, men det er Storhamar som scoret i hver av periodene og vant maraton-kampen i Genève!

Massivt trykk mot Hestmann

Storhamar visste hva de fikk servert av sveitserne og var med på taktikken som hjemmelaget gikk ut med. Backene spilte enkelt, mens løperne jaget puckene i offensiv sone. Genève styrte banespillet og kontrollerte mye puck, men Storhamar kom ikke hit for å underholde.
Utvisninger gjorde så Genève fikk hele fire overtallsmuligheter i første periode, men dog uten hell. Smart plassering i «boxplay» og fantastisk innsats med en like fantastisk Robert Hestmann bakerst så ryddet Storhamar unna nesten en halv periode med en mann mindre.
I sånne kamper gjelder å ta vare på de få muligheten som byr seg, noe også hamarsingene gjorde! 16-5 var skuddstatistikken til pause favør hjemmelaget, men hva hjelper det da Hampus Gustafsson fikk lurt en styring inn bak Robert Mayer i Genève-buret. Noe ufortjent, men deilig ledelse til pause var et faktum.

Dobler ledelsen i overtall

Andre periode fortsatte litt i samme lest, hvor Storhamar spilte smart, kontrollerte på avlaster og fikk ut puckene, mens Genève slet noe med oppfinnsomheten og kreativiteten ved å fortsatte å dumpe puck. Noen sjanser fikk de, men Hestmann var i det umulige hjørne hele veien. Backene og løperne jobbet godt samlet og noe så sammensveiset Storhamar har vi neppe opplevd før.

Denne taktikken fra Storhamar sin side bar sine frukter, og da Genève ikke utnyttet sine fire sjanser, så trengte vi bare èn for å score i overtall. Erik de la Rose kom med god fart inn i sonen og forsøkte å nå frem til en rekkekamerat med en pasning på bakre stolpe. Pasning ble det, men på køllebladet til en Genève-spiller som elegant styrte pucken inn bak en utspilt Mayer og sørget for at de la Rose ble målscorer! 0-2 på tavlen og Genève sammen med utålmodige hjemmefansen ble mer og mer frustrerte. Storhamar kunne også fort ha ledet med tre til andre pause, men Eirik Skadsdammen klarte ikke å lure Mayer i en mot en duell.

GettyImages-485743922
(Photo by Geneve-Servette/Champions Hockey League via Getty Images)

Berglund satte spikeren i kista

De siste tyve minuttene var tunge. Syren kom frem, men det er da sommertreningen allerede viser hva Storhamar er gode for i år. Et aggressivt og tungt Genève lag var ikke en kilogram tyngre eller sterkere enn gutta fra Hamar vest. Det smalt godt i vanta i begge retningene, men det eneste det bærte frem til er møljespill foran målet til Hestmann. Hestmann spilte en fenomenal kamp og stoppet alle 31 skudda på mål.

Genève ble ikke noe mindre frustrerte da kokken tikket Storhamars vei, og da Jacob Berglund ble sendt alene med keeper, så ble biffen gjort. Berglund smalt gummiskiven opp i nettaket og kampen ble punktert fire minutter før slutt. Fantastisk avslutning på en fantastisk kamp, og de tilreisende supporterne fikk en minne for livet da ny historie ble skrevet!

Storhamar står altså med 6.poeng på tre kamper og avansement er innenfor rekkevidde! Det er bare å fylle OL-Amfien stappmætt den 3.september og heie hockeygutta frem!
Billettene til hjemmekampen mot Genève anbefaler vi å sikre deg allerede nå, for her blir det trøkk! HER er linken til billettservice.

Kampfakta:
Genève-Servette – Storhamar 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)
Patinoire des Vernets arena, 4 451 tilskuere

1. Periode
0-1 13:14 (EQ) – Hampus Gustafsson (Christian Bull)
2. Periode
0-2 25:15 (PP1) – Erik de la Rose (Alexander Reichenberg)
3. Periode
0-3 55:57  (EQ) – Jacob Berglund (Hampus Gustafsson, Erik de la Rose)

Keepere: Mayer – Hestmann
Skudd: 31-20 (16-5, 9-8, 6-7)
Utv: 17-31
BB: Mayer – Gustafsson