fbpx

Og mørkere ble det

Tap i dag. Foto: Thomas Westling

Etter å ha kommet ut i grøfta i serien var Storhamar nødt til å komme til Kongshallen med en helhjertet innstilling. Kongsvinger taper mye kamper, men de kan henge på lenge og være slitsomme å hekte av seg hvis de først kjenner på at de er med i matchen.

Storhamar gikk ikke ut voldsomt hardt, men heller klokt. Mye vant ut og rett på mål når vi først kom inn i sona med fart. Men hjemmelaget skulle ikke være noe dårligere, og faktisk noe bedre til tider. De skapte en del farligheter, men Robert Hestmann viste alle at han også er spillersugen og vartet opp med gode redninger.

I kampens niende minutt fikk vi kampens første scoring. Ut av ingenting vant vi pucken, Huse spilte opp på de la Rose som skøt direkte på mål. Der hadde vi to SIL-spillere og Skadsdammen var sist på pucken da han styrte den forbi Jonsson. Akkurat sånn vi skal gjøre hver kamp – enkelt og effektivt.
Kongsvinger hadde par muligheter i overtall de første tyve, men vi sto godt i mot sammen med rolig Hestmann bakerst. Og da vi fikk muligheten med en mann mer på isen så løsnet det endelig for vår del! Hampus Gustafsson var på bakre og fyrte inn 0-2 fem minutter før periodeslutt.

Så kom andre perioden, hvor vi skulle punktere det hele.. trodde vi. Allerede i periodens andre minutt reduserte Kongsvinger på en styring med flere mann på kassa foran Hestmann. Hjemmelaget fikk trua på dette, selv om spillemessig var vi mye bedre. Men igjen så manglet det å være skarp nok foran motstanderens keeper, det å være brutal. Storhamar forstå alvoret og jobbet godt på, det virka som vi allikevel hadde kontroll. Men så skjedde det vi trengte minst, en tabbe av særklasse. Robert Hestmann stoppen en puck som ble dumpet på mål og skulle sette i gang spillet raskt. Men den pucken ble sendt til feil spiller og Zetterberg snappet den opp og fikk en enkel jobb med å å sende den i det tomme buret. Hjemmelaget kom tilbake og nå var det mørke skyer over de gule og blå.

Tredje periode var en ren frustrasjon, som beskriver hele høsten til Storhamar. Da Mikael Zettergren limte skiva i krysset trodde de fleste at dette skulle bli borteseier. Men nei. Kongsvinger lempet en puck på mål, en enkel puck. Den rotet Robert Hestmann dessverre inn i mål og det ble utligning på ny. Og det er faktisk vanskelig å si hvem som var nærmest å ta tre poeng etter full tid.
I sudden fikk vi utvisning, ridde av den. Men i påfølgende trykk så scoret hjemmelaget. Simen Nielsen ble helten på en retur. Vi tapte mot bunnlaget, og nå er det ikke annet enn samling i bunn.

KAMPFAKTA:
Kongsvinger Knights – Storhamar Hockey 4-3 (0-2, 2-0, 1-1, 1-0)
Kongshallen, 750 tilskuere

Periode 1
0-1 Storhamar Hockey – Eirik Skadsdammen (Erik de la Rose, Martin Blakseth Huse) 8:25
0-2 Storhamar Hockey – Hampus Gustafsson (power play) (Patrik Bäärnhielm, Jacob Berglund) 14:57
Periode 2
1-2 Kongsvinger Knights – Daniel Trnavsky (Sean-Michel Sunnqvist, Sebastian Skråmo) 1:49
2-2 Kongsvinger Knights – Victor Zetterberg (Patrik Wikstrand, Sebastian Owuya) 10:44
Periode 3
2-3 Storhamar Hockey – Mikael Zettergren (Scott Hotham) 6:29
3-3 Kongsvinger Knights – Sebastian Benker (Linus Olsson) 9:25
Overtime
4-3 Kongsvinger Knights – Simen Nielsen (Victor Zetterberg, Sebastian Owuya) 2:34

Skudd: 44-40 (14-8, 13-16, 13-16, 4-0)
Keepere: Jonsson – Hestmann
Utv: 4 x 2 min – 5 x 2 min
BB: Nielsen – Gustafsson