fbpx

Endelig en seier

Foto: Fredrik Olastuen

Storhamar gjorde det enkelt og trygt. Da ble det 3-0 og tre poeng til de blågule. Etter seks tap på rad var dette en skikkelig opptur tross at kampen ikke var av de man kommer til å huske spesielt lenge. Hampus Gustafsson ble dagens mann med to fulltreffere.

Det var mye vilje men lite finspill i den første perioden. Storhamar viste at de ville reise kjerringa og MS var MS. Totalt sett ble det bare ti skudd på mål, fem til hvert av lagene. Storhamar hadde de beste sjansene, men klarte ikke klore pucken i garnet fra kort hold. Joakim Jensen fikk ikke lurt pucken innafor stolpen fra skrått hold, mens ingen fikk tak i en retur som danset i målgården noe senere. Gjestene hadde to muligheter i overtall, men Storhamar er bra med en mann mindre og holdt godt unna. Ikke allverden underholdning for damene, men et skritt i riktig retning hva aggressivitet angikk for de blågule.

MS gikk hardt ut i midtperioden og presset Storhamar tilbake i åpningsminuttet. Oskar Östlund ryddet opp og etterhvert jevnet det seg ut på ny. Det ble mer stillingskrig og lite innen sjanser. Et overtallsspill skulle bli løsningen for et hardt prøvet Storhamar. Mikael Zettergren satte i gang fra egen sone og spilte delvis fri Magnus Lindahl. Han ble presset ut, men fant i stedet Hampus Gustafsson på motsatt side og han gjorde ingen feil. Mål er som busser og etter å ha ventet ei god stund kommer to samtidig. Minuttet senere kom Storhamar på ei ny kontring. Denne gang satte Zettergren opp Joakim Jensen som feide inn 2-0. MS jobbet og slet men ble for det meste stanset av et hjemmelag som hadde fått litt mer sjøltillit.

Storhamar kjempet på og selv om de ikke truet voldsomt med å øke så var det solid og stabilt. MS prøvde det de hadde, men det ble tatt hånd om på en grei måte. Hjemmelagets beste sjanser kom på overganger. Keeper Hare var med på det som kom og i tillegg var det et par som skvatt utafor etterhvert som Storhamar la seg litt på igjen. MS hadde dog mest puck i andre halvdel og hadde et par tilbud til å redusere, blant annet et knallskudd i tverrliggeren. Da Oslo-gutta fikk overtall med drøye tre minutter igjen og trakk sjansekortet. Ut med keeper og inn med en ekstra forward. Lars Løkken Østli tok umiddelbart vare på forelen me å spille mot åpent mål i undertall og sendte i vei pucken. Den var innom Hampus Gustafsson og en MS-back på veien, men hadde nok fart til å finne veien i mål.

KAMPFAKTA:
Storhamar – Manglerud Star 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)
Hamar OL-Amfi, 3 753 tilskuere

Periode 1
(ingen scoring)
Periode 2
1-0 Storhamar Hockey – Hampus Gustafsson (power play) (Magnus Lindahl, Mikael Zettergren) 9:45
2-0 Storhamar Hockey – Joakim Jensen (Mikael Zettergren, Eirik B Skadsdammen) 11:40
Periode 3
3-0 Storhamar Hockey – Hampus Gustafsson (åpent mål) (Lars Løkken Østli, Eirik B Skadsdammen) 17:03

Skudd: 21-20 (5-5, 10-7, 6-8)
Keepere: Östlund – Hare
Utv: 4 x 2 min – 4 x 2 min
BB: Gustafsson – Person

Oskar Östlund holdt nullen. Foto: Fredrik Olastuen

Oskar Östlund holdt nullen. Foto: Fredrik Olastuen