fbpx

Stjernen tok alle poengene

(Foto: Thomas Westling)

Storhamar hadde en gyllen mulighet til å ta innpå topplagene da de på sin side avgir poeng. Men det gjorde også de gule og blå i dag, selv om SIL ledet hele fire ganger i kveld. Stjernen ville mest i sisteperioden og stakk av med tre poeng hjem til Fredrikstad.

Første periode startet noe avventende før Storhamar tok over presset ved hjelp av første rekka. Etter flere skudd på mål og høyt press så trykket de også inn 1-0 ved Joakim Jensen. Stjernen svarte fem minutter før periodeslutt på en uheldig retur av Östlund, men rekken til Zettergren ga oss 2-1 før pause ved Skadsdammen som styrte inn pasningen til Hotham.

SIL åpnet midtperioden bra og hadde fart på jerna hele veien. Mulighetene lot heller ikke vente på seg og vi vasket frem den ene farligheten etter den andre. Men Brady Hjelle var ofte i det umulige hjørnet i kveld og vi stanget. Det var likevel veldig betryggende å se et offensivt og aggressivt Storhamar-lag i kjent stil, i alle fall i tyve minutter. Stjernen slet voldsomt med å komme seg ut av sonen og kun kanon-redninger fra Hjelle hindret oss å øke ledelsen.

For hvert minutt ble trykket større og større fra hjemmelaget og Stjernen hang ikke med  i svingene i det hele tatt. Da gjestene pådro seg en utvisning så sank deres firer nesten inn i målet og det var utrolig at ikke pucken havnet i nettmaskene. Hjelle sto på hodet og var både god og heldig opp til flere ganger, igjen. Og presset bare fortsatte fra Storhamar da gjestene pådro seg ny tominutter. Men så skjedde det utrolige. David Hallström snappet opp en løs puck fra de la Rose på blå, satte fart og skuddet fant veien i mål via backen. 2-2 var et faktum, så ufortjent og mot spillets gang som det var mulig å få. Kampen ble plutselig veldig nervøs og SIL var tydelig frustrerte over at ikke de hadde en ledelse. Men da vi trengte det som mest pådro Stjernen seg en hodeløs utvisning for munnbruk. Og det utnyttet vi på en god måte! Overtallspillet vårt er blitt betraktelig bedre de siste ukene og i dag fikk vi se ny kanon fra blå. Løkken Østli har tatt på seg det store ansvaret om å fyre løs ofte, og vi fikk se hvorfor. Utakbart for Hjelle og vi gikk til pause med ny ledelse.

Den tredje perioden startet på værst mulige tenkelig måte. Gjestene dumpet, vi sov i forsvar og det utnyttet Hallström ved å plukke uforstyrret den løse pucken og finte bort Östlund. Men heldigvis tok det bare 44 sekunder før Jacob Berglund smalt inn ledelsen for fjerde gang i kampen. Det var dessverre det siste positive som skjedde for de gule og blå i kveld. Vi begynte å slurve voldsomt med pucken og det defensive spillet i dag var langt ifra bra. Midtveis i perioden rev Hallström seg fri og komplette hat-tricket ved å feie pucken i krysset. Ikke at det var nok, så gikk Stjernen opp i ledelsen tre minutter senere ved Curtis Gedig i overtall.

Det var tid til å komme tilbake i kampen, men SIL skapte lite. Vi tapte bittert i kveld for et hardtarbeidende Stjernen-lag.

KAMPFAKTA:
Storhamar Hockey – Stjernen Hockey 4-5, (2-1, 1-1, 1-3)
Hamar OL-Amfi, 3 129 tilskuere
Periode 1
1-0 Storhamar Hockey – Joakim Jensen (Erik de la Rose, Hampus Gustafsson) 9:15
1-1 Stjernen Hockey – Lasse Fjeldstad (Anders Pedersen) 15:06
2-1 Storhamar Hockey – Eirik B Skadsdammen (Scott Hotham, Jimmy Andersson) 16:36
Periode 2
2-2 Stjernen Hockey – David Hallström (short handed) (Rasmus Ericsson) 13:54
3-2 Storhamar Hockey – Lars Løkken Østli (power play) (Mikael Zettergren, Joakim Jensen) 18:37
Periode 3
3-3 Stjernen Hockey – David Hallström (Carl Christian Tønseth) 0:18
4-3 Storhamar Hockey – Jacob Berglund (Alexander Reichenberg, Eirik B Skadsdammen) 1:02
4-4 Stjernen Hockey – David Hallström (Dan Nygård, Jonas Løken) 9:36
4-5 Stjernen Hockey – Curtis Gedig (power play) (David Hallström, Niklas Bröms) 12:32

Skudd: 37-24 (9-10, 21-4, 7-10)
Keepere: Östlund – Hjelle
Utv: 3 x 2 min – 5 x 2 min
BB: Lindahl – Hallström