fbpx

Tapte i undertall

Frisk Asker scoret fire ganger i overtall i kveld. Foto: Fredrik Olastuen

Kampen i Askerhallen denne søndagskvelden var en nøkkelkamp med tanke på tabellplassering. Selv om vi er halvveis ut i sesongen og det skal fortsatt deles ut mange poeng, så hadde Frisk Asker en gyllen mulighet til å skaffe seg en komfortabel luke ned til Storhamar på 5.plass. Den muligheten tok Askergutta vare på og ordna tre viktige poeng med sitt effektivt overtallspill.

Ellers gikk Storhamar friskt ut i denne kampen og man kunne ikke si noe på innstillinga. Nye rekkevarianter fikk vi også se og SIL så ut til starte med en god kjemi og kom greit inn i kampen ved å være best i spill fem mot fem. Men dette varte helt til vi sluttet å spille disiplinert og tok på oss en rekke utvisninger som vi også ble straffa knallhardt for. Frisk Asker øste inn tre kasser på syv minutter, da vi i løpet av denne tida pådro oss fire tominuttere. Det sto plutselig 3-0 på tavla og det så fryktelig tungt ut. Robert Hestmann fikk sjanse mellom stengene i dag, men fikk ikke all verdens hjelp bakerst og ble byttet ut etter at Fanøy Salo la på til 3-0. Hestmann kan ikke klandres og keeperbyttet var mer av det psykologiske trekket for å vekke laget, og det så ut til å virke umiddelbart. Martin Gran fikk fri bane fra rød og inn og gjorde ingen feil alene med Dahlberg. I neste spilleminutt reduserte Hampus Gustafsson til 3-2 på en retur og vi var inne i kampen før første pause.

De neste tyve var SIL best sett under ett, men det var hjemmelaget som vant denne nøkkelperioden i kampen. Vi pådro oss nok en utvisning i starten og Frisk Asker økte til 4-2 ved Mikael Dokken. Det føltes frustrerende og tungt, men lufta gikk ikke ut av SIL-balongen. Etter denne scoringen tok de gule og blå over banespillet og rullet godt inne i motstanderens sone, men Dahlberg og forsvaret til Frisk ryddet unna. Vi skapte faktisk en del, men kampen og spretten foran mål oppsummerte litt av denne halvspilte sesongen i Get-ligaen for vår del.

Storhamar klarte aldri å få det samme trykket i siste periode da Frisk spilte smart og disiplinert i egen sone. Alle på laget kjempet godt, men ingen maktet å bryte og låse opp tighte forsvaret til Frisk. Martin Rønnild var kanskje lagets mest aktive mann og prøvde å bryte seg inn på mål og krige inn pucken flere ganger, men flere mål ble det ikke i kveld.

Vi ødelegger mye for oss selv i dag med utvisningene og taper en veldig viktig kamp mot laget over oss på tabellen. Hockey er ferskvare og det gjelder å nullstille hodene til nye og tøffe tak neste uke. Alle kan slå alle i denne ligaen og det hadde vært utrolig godt å ta med seg en god følelse inn i juleoppholdet.

KAMPFAKTA:
Frisk Asker – Storhamar Hockey 4-2 (3-2, 1-0, 0-0)
Askerhallen, 1 082 tilskuere

Periode 1
1-0 Frisk Asker – Torstein Nordrum (power play) (Thomas Valkvæ Olsen, Oskar Nilsson) 8:19
2-0 Frisk Asker – Ryan Hegarty (power play 2) (Mathias Saksvik Baar) 11:04
3-0 Frisk Asker – Espen Fanøy Salo (power play) (Mikael Dokken, Oskar Nilsson) 15:48
3-1 Storhamar Hockey – Martin Gran (Erik de la Rose) 16:21
3-2 Storhamar Hockey – Hampus Gustafsson (Erik de la Rose, Joakim Jensen) 17:49
Periode 2
4-2 Frisk Asker – Mikael Dokken (power play) (Anders Bastiansen, Thomas Valkvæ Olsen) 2:56
Periode 3
(ingen scoring)

Skudd: 29-37 (9-15, 7-12, 13-10)
Keepere: Dahlberg – Hestmann/Östlund
Utv: 4 x 2 min + 1 x 10 min – 10 x 2 min
BB: Dokken – de la Rose

Martin Rønnild var vond å møte i dag, han kjempet godt og var en lagets beste. Foto: Fredrik Olastuen

Martin Rønnild var vond å møte i dag, han kjempet godt og var en lagets beste. Foto: Fredrik Olastuen