fbpx

Oilers best foran mål

Henrik Holm god i Oilers-buret i kveld. Foto: Thomas Westling

Storhamar gikk på nok et tap, denne gang mot serieleder Stavanger Oilers. Gjestene var nådeløse foran mål og det var dette som skilte lagene i kveld.

Storhamar åpnet best og de fem første minuttene var meget positive da hjemmelaget viste muskler og tok tak. Etter 1.26 kom også scoringen på en vakker kontring, som Skadsdammen satte kontant i mål. Rett etter fikk også SIL overtall, og kun millimeter og marginer unna at metall-skuddet til Larrivèe gikk inn til 2-0. I stedet for kollapset de gule og blå totalt. Oilers malte på og fikk tre raske mål på fire minutter. Defensive spillet vårt så ut som et stort kaos og vi hang ikke med. Ikke nok med det, så fikk også Oilers et straffeslag med 12 sekunder før pausa. Mathias Trettenes fintet Östlund på elegant-vis og 1-4 til pause så helmørkt ut.

Andre periode var mye bedre fra Storhamar sin side og kampbildet snudde på hodet. SIL var aggressive, vant nesten alle dueller og det førte oss til flere sjanser. Men Henrik Holm var siste hinder og vartet opp med flere klasseredninger. Storhamar fortsatte bare å male på, noe annet hadde vært frustrerende og publikum fikk se tenning og ekte vilje. Vilje pleier som regel å bære frukter og Jacob Berglund fikk til slutt fri bane inn fra vantet og klappet til 2-4 til høyre for Holm på tiden 34:04. Det kunne blitt flere scoringer for de gule og blå denne perioden, men Oliers sin målvakt holdt unna.

Siste perioden gjorde Storhamar et ærlig forsøk for å komme tilbake, men Holm sammen med backene ryddet unna og holdt SIL mye på utsiden. Temperaturen steg også etterhvert og SIL ble desperate da de jagde og jagde en scoring. Men det ville seg ikke i dag heller. Da vi skulle finne det aller siste giret de siste minuttene så fant dommerne en utvisning og drepte like så godt kampen. Oilers trykket inn 5-2 i overtall og tok med seg tre solide poeng hjem til Rogaland.

KAMPFAKTA:
Storhamar Hockey – Stavanger Oilers 2-5 (1-4, 1-0, 0-1)
Hamar OL-Amfi, 3 664 tilskuere

Periode 1
1-0 Storhamar Hockey – Eirik B Skadsdammen (Mikael Zettergren, Jacob Berglund) 1:26
1-1 Stavanger Oilers – Mathias Trettenes (Nick Bruneteau, Josh Soares) 10:04
1-2 Stavanger Oilers – Petter Røste Fossen (Dan Kissel, Dennis Løvold Sveum) 12:45
1-3 Stavanger Oilers – Henrik Medhus (Andy Sertich, Christian Dahl-Andersen) 14:22
1-4 Stavanger Oilers – Mathias Trettenes (penalty shot) 19:48
Periode 2
2-4 Storhamar Hockey – Jacob Berglund (Mikael Zettergren, Eirik B Skadsdammen) 14:04
Periode 3
2-5 Stavanger Oilers – Philippe Cornet (power play) (Josh Soares) 18:50

Skudd: 27-31 (4-20, 17-4, 8-13)
Keepere: Östlund – Holm
Utv: 2 x 2 min – 3 x 2 min
BB: Hansen – Trettenes

SIL må jobbe kjempe seg tilbake. Foto: Thomas Westling

SIL må jobbe kjempe seg tilbake. Foto: Thomas Westling