fbpx

En deilig seier!

Storhamar jublet til slutt for seier i Sparta Amfi i kveld. Foto: Fredrik Hubred Hagen

Storhamar dro til Sarpsborg som underdogs, en posisjon som laget trives godt i denne sesongen. Og i dag fikk vi bekreftet dette nok en gang. For selv med hele syv spillere på fraværslisten så samlet laget seg og kjempet inn en herlig borteseier og en god følelse inn i juleoppholdet!

Begge lag åpnet i et bra tempo og satte standarden fra start. Det var mange dueller og mye aggressivt spill foran mål og ved vantene, det var tydelig at spillerne ville gi det siste de hadde før juleoppholdet. Storhamar pådro seg kampens første utvisning og det var da Sparta skapte sine første store målsjanser. Undertall-boksen og Östlund sto likevel i mot og etter det kom SIL mer og mer offensivt. Da vi selv fikk prøve oss med en mann mer på isen så ble det farlig foran Johansson i Sparta-buret. Pucken gikk fort og overtallspillet vårt ser generelt mye bedre ut enn for par uker siden. Så bølget det litt frem og tilbake, Sparta hadde et stolpeskudd mens Berglund fikk ikke lurt Johansson i en mot en duell. Da vi fikk ny tominutter så spratt pucken litt frem og tilbake foran Östlund, men igjen var intensiteten så god i boxplay at sarpingene ble jaget vekk fra sonen gang på gang. Perioden så ut til å ende målløst, men det var helt til de la Rose fant frem børsa og klinet inn 0-1 med 35 sekunder igjen på tavla.

Andre periode ble også jevnspilt, men denne tapte vi 0-2 og sarpingene hadde snudd kampen. Helt i starten av perioden fikk Sparta hull på byllen og scoret i sitt tredje overtallspill for kampen. Målet kom etter at vi ikke fikk ut pucken på blå og ble til slutt spilt i senk i egen sone, før så en umarkert Patterson satte inn utligninga. Ingen av lagene hadde noe spesielt overtak spillemessig, det bølget litt og det lå en scoring i lufta. Denne fikk altså hjemmelaget da vi rotet litt for oss selv og Dion Knelsen fikk hjemmepublikum til å juble etter at han overlistet Östlund på halv-distanse. Storhamar så likevel ut til å bare kjøre på med sitt eget spill og virket ikke stresset.

Da vi kom ut igjen etter pause så våget vi mer, vi sto høyt og vi gikk mer på skøyter enn motstanderen. Dette er et godt tegn med tanke på at SIL hadde bare tre rekker å spille på, mens Sparta i store deler av kampen kjørte på med fire. 4:25 ut i perioden kom utligningen da Lars Løkken Østli avsluttet et helhjertet kontring fra de gule og blå. Hampus Gustafsson satte bra fart og spilte frem målscoreren. Vi har nok sett hardere krutt av Storhamars nr 37 før, men dette var det vi trengte i kveld! Kampen åpnet seg mer etter målet og begge lag hadde sine sjanser til å avgjøre etter full tid og stikke av med tre poeng. Begge lag hadde muligheten i overtall, men alt i alt var det nok fortjent å dele poengene etter 60 minutter.

I sudden fikk vi oppleve mye kaos, spesielt fra Storhamar sin side. Først ble vi utvist for en slashing, sto oppofrende ut i undertall før så vi på mirakuløst-vis ikke slapp inn i det siste minuttet. Sparta kom nemlig tre mot en, fire mot to og to mot null men kålet til med pucken og Östlund sammen med sine lagkamerater kunne puste lettet ut da sluttsignalet gikk. Det hele skulle avgjøres på straffer.

Mikael Zettergren åpnet ballet med å kline gummiskiva opp i krysset, mens Östlund reddet den første. Berglund ville ikke være noe dårligere og fintet Johansson ut i pølsebua, før Sparta scoret på sin neste. Begge lag bommet på hver sin siste straffe og Storhamar kunne juble for 2.poeng og en viktig psykologisk seier! Laget tar med seg en god opplevelse og god følelse inn i juleoppholdet, som kommer sett under ett beleilig. Denne skal laget bruke godt og vi gleder oss til fortsettelsen.

KAMPFAKTA:
Sparta Warriors – Storhamar Hockey 2-3 (0-1, 2-0, 0-1, 0-0, 0-1) etter straffer
Sparta Amfi, 2 036 tilskuere
Periode 1
1-0 Storhamar Hockey – Erik de la Rose (Jacob Berglund) 19:25
Periode 2
1-1 Sparta Sarpsborg – Gaelan Patterson (power play) (Dion Knelsen, Fredrik Lystad Jacobsen) 3:18
1-2 Sparta Sarpsborg – Dion Knelsen (Patrick André Bovim, Mikaël Tam) 13:35
Periode 3
2-2 Storhamar Hockey – Lars Løkken Østli (Hampus Gustafsson, Patrik Bäärnhielm) 4:56
Overtime
(no scoring)
Straffer
2-3 Storhamar Hockey – Jacob Berglund

Skudd: 32-33 (9-11, 10-11, 9-8, 4-2, 0-1)
Keepere: Johansson – Östlund
Utv: 4 x 2 min – 5 x 2 min
BB: Patterson – Skadsdammen

Berglund finter ut keeper og setter den avgjørende straffen. Foto: Fredrik Hubred Hagen

Berglund finter ut keeper og setter den avgjørende straffen. Foto: Fredrik Hubred Hagen