fbpx

– Vi blir bedre

Sasja tror på bedring i tiden som kommer. foto: Fredrik Olastuen

Hovedtrener Aleksander Smirnov oppsummerer denne delen av sesongen.

Get-ligaen har vært som berg og dalbane for de gule og blå denne høsten. Storhamar ble tippet høyt på tabellen, men Aleksander Smirnov sine gutter ligger på 6.plass etter 25 spilte runder. Hovedtreneren forteller litt om det som har skjedd, oppsummerer og snakker ut om hvordan han ser for seg andre del av sesongen.

– Vi kan egentlig dele opp sesongen i to etapper for vår del. Etter dette oppholdet, som vi sårt trengte, starter vår andre etappe. For den første delen kan jeg trygt gi en «femmer» for CHL og en «treer» for våres prestasjoner i serien. Vi har vært langt under middels sett under et i Get-ligaen og jeg har mange ganger vært innpå årsaker den siste måneden.

Smirnov og Johnsen har grublet mye denne høsten. Nå ser de frem til bedring. Foto: Fredrik Olastuen

Smirnov og Johnsen har grublet mye denne høsten. Nå ser de frem til bedring. Foto: Fredrik Olastuen

Alle føler ansvar

– Vi har ikke vært stabile nok, samtidig som vi ikke har vist nok styrke i kampene som vi tapte med et mål og dem var det nok av. Jeg har brukt lang tid for å forstå hva som skjer med oss og den siste måneden syns jeg å finne ut og kjenne på flere av de problemene. Vi har jobbet hardt og jobber fortsatt målrettet for å rette på de. Sammen med Pål har vi analysert mye og ser nå fremgang i prosessen. I tillegg til dette må flere av spillerne på den individuelle-plan heve seg, vi har forventninger og krav til hverandre innad i laget og nå håper vi flere av nøkkelspillerne hever seg etter pausen. På den andre siden vil jeg forsvare dem og beskytte mot kritikken som de har fått. Alle vi toppidrettsutøvere skal tåle og forvente kritikk, men jeg som trener ser på gutta at de føler dette ansvaret og forstår alt. Alle bryr seg og vet når ting fungerer eller ikke. Både vi trenere og våres spillere har vært bekymra for resultatene, men eneste måten å rette opp ting på er å jobbe knallhardt hver eneste dag.

– Ingen katastrofe har skjedd og at vi ligger på 6.plass er absolutt ikke det som vi henger oss mest oppi. Vi har mistet mange «våres» poeng og nå skal vi kjempe i kamp etter kamp for å plukke de tilbake og forhåpentligvis klatre på tabellen før sluttpillet. Vi skal ta en kamp av gangen og konsentrere oss om å spille oss inn i god form og finne tilbake til godfølelsen. Det hjelper ikke bare å skru på bryteren da sluttspill starter, for da blir ethvert lag feid ut i en kvartfinale.

Brukt juleoppholdet godt

– Nå har vi brukt juleoppholdet godt og jobbet produktivt. Spillerne har fått mye belastning og det som gleder meg mest at de tar treningene med godt humør og forstår hvorfor vi jobber så mye og så hardt som vi gjør. Alle gir 100% på trening og jeg og Pål er veldig fornøyde med innsatsen og oppholdet. Vi har hatt tid til å terpe på ting som vi har slitt med og jeg tror denne tiden uten kamper er gull verdt, spesielt da vi mistet dette oppholdet tidligere i høst. Vi gleder oss til å spille kamper igjen etter jul og er sultne etter å vinne. Vi begynte såvidt å spille vårt spill rett før denne pausen og jeg så bedring, så nå tror jeg det stabiliserer seg. Vil understreke at vi må ta en kamp av gangen og spille den som en avgjørende og syvende finale. Så er jeg sikker på at vi blir bedre og skal bite godt fra oss fremover. Vi skal igjen bli Storhamar som er knallharde og vonde å møte.

Takker publikum!

I min andre sesong etter at jeg kom tilbake hit opplever jeg hockeyfeber og støtte som nesten aldri har følt før. Dette setter laget enormt stor pris på. Vi føler den løfter oss i tunge perioder, for selv i en vanskelig situasjon er publikum der og bryr seg om oss, det er en herlig følelse. Nå skylder vi våres tilskuere masse gode opplevelser og i det kommende nye året vil vi glede dem med masse god hockey og gi tilbake av oss selv. For de har gitt oss så mye og jeg vil takke for fantastisk støtte.

På vegne av hele laget og klubben ønsker jeg alle en riktig God Jul og Godt Nytt År! Håper vi ses til romjulskamp den 28.desember og avslutter året på hjemmebane med full hall og tre poeng. Sammen skal vi skape nye gode opplevelser på og utenfor banen.

Kjøp billetter til romjulskampen mot Kongsvinger og bli med på hockeyfesten! Billetter og de beste plassene sikrer du deg på billettservice her!

 

Vil håper på flere positive opplevelser i den andre delen av sesongen! Foto: Fredrik Olastuen

Vi håper på flere positive opplevelser i den andre delen av sesongen! Foto: Thomas Westling