Så var det over

(Foto: Thomas Westling)

Det ble kamp hele veien inn men det holdt ikke inn for Storhamar dette året. Uten scoringer blir det ikke seier og så lenge Sparta fikk inn ett så var det nok. Publikum skal likevel ha all verdens ros for nok en fantastisk forestilling. 6133 tilskuere manet laget fram til siste sekund.

Kampen startet som mange andre. Storhamar styrte og stelte, skapte sjanser, men misbrukte også disse. Det skal sies at Ward var i toppform igjen og hadde blant annet en fantastisk stopp på Zettergren hvor han fulgte godt med på en dragning. Gjestene hadde fint lite å vise til utenom et powerplay mot slutten av perioden. Det tok de imidlertid godt vare på. De fikk ikke til all verden, men da de kom på en overgang valgte Malmström å sende i vei et smart skudd og det flakset inn oppe i krysset. Dermed et noe misvisende 0-1 etter 1. periode.

Storhamar startet midtperioden litt avventende og Sparta hadde initiativet en timinutters tid. Det ble noen halvsjanser av det til å begynne med før Storhamar pådro seg en ny utvisning. Da ble det et voldsomt trykk og nærmest utrolig at det ikke sto 0-2. Bortelaget traff blant annet innsida av stolpen! Så, sakte men sikkert, fikk SIL opp intensiteten igjen og la på ny press på gjestene. Det ble noen nære ting også den veien, men heller ikke nå noe uttelling. Pucken strøk like utafor på en sjanse. Deretter et overtall som ikke ble all verden, men som likevel førte til en stor mulighet. En retur hvor en back fikk kastet seg foran pucken i siste øyeblikk. Storhamar fikk enda et overtall mot slutten av perioden som ble med over i tredje periode.

Man måtte fram og score, men det ble aldri det store trykket. Det ble stanging mot muren, usikre pasninger og en stikker bak ryggen heller enn å prøve sjøl. Sparta var godt organisert og disiplinerte. De hadde alt i alt god kontroll. Likevel ble det noen muligheter av det, dessverre ville ikke pucken inn. Det ble et trist endelikt på sesongen sånn omtrent samtidig med at snøen ble borte.

Kampfakta:
Storhamar – Sparta Sarpsborg (0-1, 0-0, 0-0), 3-4 i kamper
CC Amfi, 6133 tilsk.

1. periode:
0-1 (17.41) Henrik Malmström (Chistoffer Henriksen, Samuel Ward) PP

2. periode:
Ingen scoringer

Skudd: 21-12 (10-2, 6-8, 5-2)
Dommere: Tor Olav Johnsen og Marcus Wannerstedt
Utv.: SIL 2 x 2 min, Spa  4 x 2 min.