Fredrik Söderström ny Storhamartrener

Storhamar Hockey har signert en to-års kontrakt med den svenske hockeytreneren Fredrik Söderström (39).

Fredrik har de siste seks sesongene trent Oskarshamn i Allsvenskan, og har tross sin unge alder trenererfaring som strekker seg tilbake helt til 97-98-sesongen. Allerede som 22-åring førte han moderklubben Leksands juniorlag til SM-gull, før trenerkarrieren gikk videre til seniorhockeyen.  Fredrik er en ung, profilert, fremadstormende svensk trenerprofil  som har skrevet kontrakt på Hamar ut 18/19-sesongen.

– Jeg har fått et kjempegodt inntrykk av klubben siden vi fikk kontakt, og jeg var her på besøk for noen uker siden. Denne avgjørelsen kjennes korrekt for meg, det var en haug med puslebiter som måtte på plass, både for meg og Storhamar, og nå har vi fått landet alt sammen. Jeg gleder meg enormt til å jobbe som hovedtrener for Storhamar forteller Fredrik Söderström.

– Vi er veldige fornøyde med at Fredrik takket ja til vårt tilbud om å bli ny trener for Storhamar Hockey. Det har vært en lang og grundig prosess for å forsikre oss om at vi ansetter riktig trener for å ta Storhamar Hockey til neste nivå forteller Sjur Rakstad-Larsen, leder av klubbens sportsutvalg i en kommentar til SIL.no

Se videointervju med Fredrik her:

– Jeg vil at vi skal spille en hockey som gjør at vi kan vinne matcher! Vi skal spille en hockey som handler om fart og ferdigheter, men vi kan ikke bare spille med hjertet, men også hjernen! Jeg har mye passion for hockeyen, og kommer til å legge mye energi ned i å skape et lag som brenner for å vinne hockeykamper. Jeg ønsker å bygge et lag som gjør at selvom vi taper kampen, så går publikum hjem med en følelse av at alle har gitt alt! Det er viktig forteller Fredrik Söderström i en kommentar til SIL.no 

– Vi ønsker en trener som har fokus både på å utvikle egne produkter og i tillegg skape et slagkraftig lag og mener vi har fått på plass den beste løsningen i Fredrik Söderström. Vi gleder oss til å ta fatt på sesongen 2017/18 med ham bak roret avrunder en fornøyd Sjur Rakstad-Larsen.

Vi kommer tilbake med et lengre intervju med Fredrik i løpet av helga, og han er på plass i hallen under helgens landskamper.

Storhamar Hockey ønsker Fredrik varmt velkommen til Hamar og Storhamar Hockey!

Les mer om Fredriks trenerkarriere hos Eliteprospects

Fakta:
Navn: Fredrik Söderström
Født: 16.06.1977
Fødested: Leksand
Tidigere klubber som trener: IK Oskarshamn, Olofströms IK, Nyköpings HK, Nynäshamns IF og Leksand IF U16, J18 og J20.
Aktuell: Ny trener for Storhamar Hockey
Trivia: Sønn av Leksandlegenden Dan Söderström, med 17 sesonger på a-laget og hedret drakta i taket i Tegera Arena i Leksand.