Patrick klar for Storhamar

Storhamar Hockey har skrevet kontrakt med Patrick Thoresen (33) for sesongen 2017/18.

Patrick har i en årrekke vært en av Norges aller største hockeyprofiler, og han har siden har forlot moderklubben Storhamar etter 2000/01-sesongen hatt en innholdsrik hockeykarriere som har inneholdt blant annet to russiske mesterskap med Salavat Yulaev Ufa og SKA St. Petersburg, NHL-spill for Edmonton Oilers og Philadelphia Flyers og uttallige mesterskap som en av de ledende spillerne på det norske landslaget.

Thoresen debuterte for a-laget til Storhamar som 15 åring, og ble tre dager før 16-årsdagen tidenes yngste målscorer i norsk topphockey. Allerede i sin andre sesong var han en dominerende spiller i laget, og endte med 45 poeng på 41 kamper. Karrieren videre kan beskrives som innholdsrik, med ingredienser som NHL-sluttspill for Philadelphia Flyers, to OL-sluttspill med flagget på brystet, plass på VMs AllStar lag i 2011/12 og kåring til svensk eliteseries beste løper i 2015/16-sesongen som noen av ingrediensene.

Patrick spilte akkurat VM for Norge, hvor han ble lagets beste poengplukker med 7 poeng på 7 kamper, og han ble for fjerde VM utpekt til en av Norges tre beste spillere.

Alt i alt er dette en stor dag for Storhamar Hockey og GET-ligaen, og vi kommer tilbake med intervju med Patrick og en større sak i løpet av dagen.

Statistikk på Patrick fra Eliteprospects