fbpx

– Den första jag tänkte på

Foto: ikoskarshamn.se

Storhamar Hockey har i dag signert en kontrakt med den svenske senteren Victor Svensson (27) for sesongen 2017/18. Victor har de siste fem sesongene spilt for IK Oskarshamn i allsvenskan, og er en spennende svensk senter.

Det var en svært tilfreds Storhamartrener vi fikk tak i, etter at Victors signatur var på plass:
– Jeg har hatt Victor i Oskarshamn de siste fem sesongene og han var den aller første spilleren jeg tenkte på å ta med meg til Norge når jeg tok på meg dette oppdraget! Han er ambisiøs, og har en sterk personlighet som stiller høye krav til seg selv, lagkameratene og omgivelsene rundt seg, og  er dermed en viktig «kugge» i et lag.

Svensson er født i Karlskrona, men kom opp igjennom juniorsystemet til Malmö Redhawks, blant annet spilte han sammen med Jacob Berglund og Hampus Gustafsson der i to sesonger. Veien inn i seniorhockeyen begynte i Malmö, før Kallinge/Ronneby ble neste stoppested. Etter en sterk sesong i Blekinge län ble han signert av IK Oskarshamn, hvor han som kjent har spilt de siste fem sesongene, de fire siste som en av lagets assisterende kapteiner.

– Vi er veldig godt fornøyde med å ha signert Victor Svensson, og har dermed komplettert forwardsiden i klubben inn mot sesongen 2017/18. Fredrik Söderström sitt første ønske når vi diskuterte nye spillere var å signere Victor, og vi er tilfredse med å ha signeringen på plass forteller Sjur Rakstad-Larsen i klubbens sportsutvalg i en kommentar til SIL.no

Hvordan vil du beskrive Victor Svensson som spiller, Fredrik?
– Victor er en smart og skøytesterk to-veissenter, defensivt klok og offensivt stabil, og han har er fremdeles igjen utviklingspotensiale. Dessuten er han er bra menneske, den typen som gjerne går først og leder andre i riktig retning forteller en fornøyd Storhamartrener.

Vi ønsker Victor Svensson velkommen til Hamar og Storhamar Hockey!

Statistikk på Victor fra Eliteprospects
Sak på overgangen fra Hamar Arbeiderblad

Kjappe fakta:
Navn: Victor Svensson
Født: Karlskrona, 16.12.1989
Moderklubb: Malmö Redhawks
Tidligere klubber: Malmö Redhawks, Kallinge/Ronneby IF, IK Oskarshamn
Posisjon: Senter
Høyde: 179 cm
Vekt: 79 kg
Fatning: Venstre
Aktuell: Klar for Storhamar Hockey