Presentasjon Stjernen

(Foto: Thomas Westling)

Trener: Leif Strömberg (ny)
Spillere inn: Magnus Eikrem Haugen (Storhamar), Petter Røste Fossen (Stavanger), Michael Eskesen (Odense), Filip Halvordsson (Mora), Joacim Sundelius (Lørenskog), Mathias Månsson (Dijon), Sander Rekstad (Växjö U20) og Philip Hansen (Växjö U20)
Spillere ut: Adrian Saxrud Danielsen (Tingsryd), Andreas Heier (IK Pantern), Victor Backman (HPK), Nick Jones (Plzen), Robin Axbom (AIK), Philip Rondahl (EVZ), Magnus Lindahl (Lørenskog), Peter Wennerström (IFK Munkfors), Jostein Ekaas (ny klubb ikke klar) og Lasse Fjeldstad (Sparta)

Plassering i fjor: 7. plass
Sluttspill i fjor: Ut i kvartfinalene

Historikk:
De røde fra Fredrikstad ble stiftet i 1960, og har etter noen år nede med brukket rykk klart å samle en viss optimisme i egen by, med en vellykket utendørskamp på Fredrikstad Stadion i fjor og at prosessen rundt ny hall endelig ser ut til å ta sjumils-steg i riktig retning. Tommy Johansen og Magnus Eikrem Haugen er kjente innslag i Stjernenstallen for Hamarpublikummet.

Les komplett statistikk fra Stjernen som motstander på Silarkivet!

Vurdering av stallen:
Med en ny svensk trener og en stall som har flere grovarbeidere enn offensive stjerner ser Stjernen ut som et lag som kan bli vriene å kjempe ut av stilen for motstanderne. Må igjen gjøre Stjernehallen til et sted det gjør vondt å møte for å kjempe seg oppover på tabellen.

Nøkkelspillere:
Michael Eskesen, 31 år, back. Dansk back som kommer fra en rekke sterke sesonger i dansk hockey, og tilbake til Fredrikstad. På årets lag i Danmark i fjor. En back som gjør jobben sin i hvert bytt.

Marcus Bryhnisveen, 22 år, løper. En av få virkelig offensive spillere i stallen, gjorde 13 mål i fjor og har et bra potensiale. Klubben er avhengig av at de offensive spillerne setter pucka, og må da blant annet se til Bryhnisveen.

David Hallström, 29 år,  løper. I likhet med Bryhnisveen en offensiv spiller. Scorer mål i bøtter og spann i perioder, for så å forsvinne mer i andre perioder. Får Stjernen sin største offensive stjerne til å få færre målløse perioder så sitter nok gullhjelmen på hans hode igjennom sesongen.

Vurdering fra Christian Brevik, Stjernensupporter:
Stjernen kan overraske mange hvis importene innfrir. Realistisk så er kanskje en 5-6 plass et mål klubben bør ha, men med litt stang ut så havner vi på samme posisjon som i fjor. Eskesen tilbake i Stjernen, og han tror jeg blir en viktig spiller både på og utenfor isen. Spennende med ny trener også, og denne gang har klubben valgt en type som kan være positiv reklame for klubben utenfor isen. Ny hall skal stå klar om noen år, og mye positivitet rundt klubben. Vi må ta noen steg i år. Samt at vår grusomme «hjemmestatistikk» må bedre seg om vi skal komme oss til en semfinale. Jeg er lei av å bli kastet ut av kvartfinalene år etter år.