Presentasjon Lillehammer

(Foto: Thomas Westling)

Presentasjon Lillehammer
Trener: Mikael Kvarnström
Spillere inn:  Nick Dineen (Bad Nauheim), Brendan Ellis (Gherdëina), Patrick Ulriksen (Lørenskog) og Joey Benik (Bakersfield)

Spillere ut: Anders Grönlund (IK Pantern), Christer Rudi (Narvik), Joachim Jensen (Ringerike, Dag Morten Wehn (Nidaros), Emil Holst Volden (Nidaros), Elias Bjuhr (ny klubb ikke klar) og Troy Rutkowski (Sparta)

Plassering i fjor: 6. plass
Sluttspill i fjor: Semifinaletap

Historikk:
Mjøsderbyene har blitt en viktig del av norsk hockey. De har kanskje gått litt opp og ned i forhold til kvalitet på lagene, men det er alltid noe ekstra når to naboer møtes. I likhet med SIL er LIK et produkt av hockeyvekkelsen etter OL i 1952 og offisielt grunnlagt i 1957. I de tidlige årene fulgtes lagene tett og var etterhvert de eneste som ble igjen i kretsen. Storhamar hadde noe mer framgang enn opplendingene, men de møttes nå og da på nest øverste nivå. Da Storhamar fikk egen hall og etablerte seg i eliten ble det naturlig for de beste fra Lillehammer å flytte sørover. Helt til 1988 da en ny hverdag kom med byggingen av Kristinshall. Opprykket til Eliteserien kom i 1991 og da ble kampene mellom lagene folkefester. De møttes i det som var begge klubbers første NM-finale i OL-året 94. Resultatet var som kjent ikke til Storhamars fordel. I årene som kom var det imidlertid liten tvil om hvem som var storebror. Etter en lang periode med stagnasjon og økonomiske vansker svingte LIK seg opp igjen på starten av 2010-tallet, men har foreløpig ingen flere titler å vise til.

Les mer historikk mot Lillehammer på Silarkivet

Vurdering av stallen:
Lillehammer ser vasse ut offensivt, og resigneringene av transatlantene fra forrige sesong vil sørge for at det blir målrike kamper når Lillehammer er involvert. At de har mista viktige Grönlund og Rutkowski defensivt vil også merkes. Lillehammer ser ut som et lag som kan slå og tape for de fleste, og blir et underholdende innslag i GET-ligaen. Trener Mikael Kvarnström har et mannskap som består av mange unge nordmenn og en gjeng transatlanter.

Nøkkelspillere
Christoffer Bengtsberg, 27 år, keeper. Svensk keeper med høyt toppnivå. Lillehammer avhenging av at han holder toppnivået i flere kamper enn i fjor, spesielt bak et backkorps som ser ut som lagets svakeste lagdel.

Brett Cameron, 27 år, løper. Stor, sterk canadisk løper som går rett på mål og har en fysisk spillestil. Klarer han temme temperamentet og fokusere energien positivt blir det mange mål denne sesongen også.

David Morley, 27 år, løper. Kjapp, teknisk spiller. Skadeplaget forrige sesong, men var blant lagets beste når han kunne spille. Holder helsa er han lagets største attraksjon offensivt på papiret.

Vurdering fra Geir Thomassen Flognfeldt, L.I.K. -supporter:
For første gang på mange år har man klart å beholde nesten hele laget fra foregående sesong, selv om to viktige brikker i backbesetningen forsvant i kaptein Grönlund og Rutkowski. Erstatterene i denne lagdelen er Brendan Ellis, som spilte med Cameron og Vigier i ECHL, og Patrick Ulriksen fra Lørenskog. Den offensive siden er klart svekket, den defensive siden litt mindre. Framover på banen har man mistet «undertallskameratene» Jensen og Rudi, samt rutinerte Wehn og Bjuhr. Som erstatter fikk Morley med sin gamle radarpartner fra collegedagene Joey Benik, i tillegg til at Nick Dineen har vendt tilbake til nordenden av Mjøsa. Joachim Engesveen har også vendt hjem etter en sesong på utlån til Ringerike.

Forventingsmessig tror jeg de fleste her oppe håper på en sesong som den i fjor, da man var med å kjempe om medaljene til siste slutt i seriespillet. Man vet at offensivt er vi et av de aller beste lagene i ligaen, men at defensiven er akilleshælen man har. Men det at laget kom på plass tidlig, samt enkelte forbedringer i arenaen og en del andre ting det jobbes med i klubben gjør at det er en positiv stemning i hele miljøet her oppe. Jeg har pratet med flere som vanligvis er veldig glad i den pausen sommeren er mellom sesongene, som i år nærmest har drevet nedtelling til at den nye sesongen starter!