Festen stoppet opp

(Foto: Fredrik Hagen)

Etter festkvelden på Gjøvik var over 5000 klare for mer av det samme denne gang. Christian Larivée også, men hans tre scoringer ble dessverre til liten nytte da Lillehammer vant 4-3. Det var en dag lite stemte for Storhamar og resultatet ble deretter.

Det ble noe uforløst over de første 20 minuttene. Storhamar hadde pucken og noen store sjanser, men det var liksom ikke det helt store trøkket likevel. Det manglet et mål og det kom ikke for noen av lagene før det første pausesignalet gikk. Hjemmelaget var friskest i starten og fikk fram en god sjanse i første bytt. Lillehammer slo for det meste bare unna i åpningen og ved et par andre anledninger kunne det gjerne også blitt nettsus om marginene var med. Da det ble overtall av det begynte man å håpe, men det ble det absolutt ingenting av. Etter det kom gjestene mer med, men Kodie Curran hadde den beste sjansen da han kom helt fri mot keeper. Pucken ville imidlertid ikke opp og det hele passerte uten videre dramatikk. Lillehammer fikk prøve seg i overtall mot slutten av perioden, men heller ikke de fikk de store mulighetene.

Midtperioden var i store deler en begredelig affære. Spesielt de første drøye ti minuttene var det lite som stemte for hjemmelaget. Lillehammer gikk hardt ut og de gule og blå kom på hæla. Det ble et par raske utvisninger av det og etter å ha slitt med å få ut pucken fikk Vigier til slutt tid og rom til å lure den opp i hjørnet fra kort hold. Storhamar spilte på seg press og stress. Pasningene traff heller sjelden en gulblå mann og de røde kunne diktere det som skjedde. Heldigvis skapte de ikke all verdens farligheter. Etterhvert ble det noe bedre og da man først fikk en sjanse drøye 12 minutter ut i perioden var den stor. Curran maktet imidlertid ikke å løfte pucken høyt nok og Johansson reddet. Nå var det Lillehammer som pådro seg utvisninger og selv om det ikke ble spesielt farlig fikk man bitt seg fast. Etter et langt trøkk gikk en retur fra Curran ut til en umarkert Larrivée som lett kunne sette inn 1-1. Det så ut til å være akkurat det som trengtes, men så smalt det heller i andre enden. Et skudd fra blå gikk gjennom traffikken og dalte ned i krysset bak Oskar Östlund som ikke så noe som helst. Dermed 1-2 til siste pause.

Det var forventet et løft i den tredje perioden og det fikk man også på sett og vis. Det ble litt mer nøyaktig og litt mer drag i det. Da gjestene igjen begynte å pådra seg utvisninger fikk SIL opp litt trykk. Det satt trangt til å begynne med, men så var det tid for Christian Larrivée igjen. Men en aldeles fantastisk form tidlig på sesongen fant han fram storbørsa igjen og knuste inn 2-2. Men det ble liksom litt med det, det fortsatte å lugge og spesielt hjemover ble det begått feil som etterhvert ble straffet. Flere miss ble gjort da Morley etterhvert kunne dra seg inn og sette 2-3. Lillehammer hadde ikke mye denne perioden, men de var effektive. Da Jimmy Andersson måtte ut med fem minutter igjen smalt det umiddelbart. Morley var mannen nok en gang og nå begynte det å brenne for alvor. Storhamar tok etterhvert timeout og tok ut keeper med tre minutter igjen. Det ble press av det og med minuttet igjen la Larrivée på sitt tredje for kvelden. Det ble imidlertid et hattrick til liten nytte da kampen ebbet ut med 3-4.

Kampfakta:
Storhamar – Lillehammer 3-4 (0-0, 1-2, 2-2)
CC Amfi, 5124 tilsk.

1. periode:
Ingen scoringer

2. periode:
0-1 (25.03) Stephane Vigier (David Morley, Brendan Ellis) PP, 1-1 (37.43) Christian Larrivée (Kodie Curran, Mikael Zettergren), 1-2 (38.20) Sondre Bjerke (Emil Nyhus)

3. periode:
2-2 (45.48) Larrivée (Joakim Jensen, Zettergren) PP, 2-3 (52.55) Morley (Cameron), 2-4 (54.34) Morley (Vigier, Cameron), 3-4 (59.03) Larrivée (Patrick Thoresen, Curran)

Skudd: 25-22 (9-5, 8-13, 8-4)
Dommere: Owe Lüthcke og Stian Halm
Utv: SIL 6 x 2 min, LIK 7  x 2 min, 2 x 10 min.