Løsna i tredje

(Foto: Fredrik Hagen)

Nå har vi møtt alle lagene i GET-ligaen èn gang, og med tre poeng mot MS i kveld ligger vi plassert på andre plass på tabellen! En rotete kamp mot MS løsna litt i tredje perioden, vi beholdt alle tre poengene på Hamar.

Kampens første periode var en fartsfylt affære, med to lag som fungerte bedre offensivt enn defensivt. Vi var litt slurvete, noe som ga MS sine sjanser fra start av, men det var en tidligere Manglerud Star-spiller som ble kveldens første målscorer, nemlig Kjetil Martinsen. Kodie Curran tok med pucken oppover i bana, spilte Jimmy Andersson fint igjennom på kanten, og tversoverpasninga konverte tidligere nevnte Martinsen til scoring på bakre. Når Mikkel Søgaard dobla ledelsen etter å ha fått god tid i MS-sona minutter senere så det ut til å bli komfortabelt for hjemmelaget, men «brødra» fra Manglerud kjempet seg tilbake igjennom et par sterke bytt, og tilslutt fikk Sander Boroczky pirka inn en puck bak Hestmann som voktet Storhamarkassa for anledningen og perioden ebba ut på 2-1.

Midtperioden var ikke mye å referere hjem om, en periode som blir preget av rotete oppspill, puckmottak og surr. MS-gutta er ivrige og gufne å møte sålenge de har trua på det, og vi slet med å skape noe særlig eget spill. Robert Hestmann tok seg av det som kom bakover, og når Patrick Thoresen tok med pucken inn bak Surek mot slutten av perioden og fant Larry foran kassa så stod det 3-1 og hjemmepublikummet kunne ta seg ei pølse i pausa med litt roligere hvilepuls.

Det løsna offensivt i tredje periode, og mål av Patrick Thoresen etter 30 sekunder, Mikael Zettergren på en fin avslutt midtveis og ei kanonkule av et slagskudd fra mannen fra Gaspè, Quebec sørga for at det plutselig stod 6-1 på tavla. MS var derimot ikke ferdige, og en fin enkeltmannsprestasjon av Mathias Trygg og en powerplayscoring av Christer Simonsen sørget for at MS-gutta kom såpass nærmere at trener David Livingstone tok ut keeper, noe som sørget for at MS fikk et powerplay, og et visst trykk mot slutten, men når Christian Bull traff «bulls eye» fra egen sone så endte kampen 7-3 til Storhamargutta.

Neste hjemmekamp er på søndag, da er det et godt gammelt oppgjør mot et Vålerengalag som nok ønsker å revansjere tapet i serieåpningen på Gjøvik! Billetter finner du i SIL-appen.

Kampfakta:
Storhamar Hockey – Manglerud Star 7-3 (2-1, 1-0, 4-2)
CC Amfi, 2926 tilskuere

1. periode:
1-0 (04:02) Kjetil Martinsen (Jimmy Andersson, Kodie Curran), 2-0 (10:40) Mikkel Søgaard (Christian Larrivèe, Joakim Jensen), 2-1 (14:39) Sander Boroczky (Joachim Hermansen, Fredrik Jørgensen)

2. periode:
3-1 (39:30) Larrivèe (Patrick Thoresen)

3. periode:
4-1 (40:36) P. Thoresen (Curran, Lars Løkken Østli), 5-1 (49:15) Mikael Zettergren (P. Thoresen, Victor Svensson), 6-1 (50:03) Larrivèe (Jensen, Curran), 6-2 (52:22) Mathias Trygg (Uass.), 6-3 (54:23) Christer Simonsen (Trygg, Joachim E. Hermansen) PP, 7-3 (59:45) Christian Bull (Emil Frøshaug) SH.

Skudd: 32 – 27 (12-8, 8-10, 12-9)
Dommere: Lars Arve Kronborg og Petter Bjerkan Bakken
Utv.: SIL 3 x 2 min, MS 2 x 2 min