Klassiker med viktig budskap

(Foto: Fredrik Olastuen)


Søndag tar Storhamar i mot Vålerenga til norsk hockeys mest klassiske oppgjør. Glem tabellposisjoner og form: Dette er den store kampen uansett og ingen kommer til å gi seg før sirena går! Men denne kvelden er det mer enn hockey som er i fokus dette er også årets «Rosa sløyfe-kamp» hvor det rettes fokus mot kreftforeningens arbeid og kampen mot kreft. Kuben farges rosa, trenerne stiller i rosa blazere som auksjoneres bort til inntekt for kreftforeningen under matchen og flere andre tiltak som vil synes godt under kampen.

Men tilbake til det sportslige. Vålerengas utfordringer denne høsten, både på og utafor isen, er veldokumenterte. De har imidlertod begynt å finne litt form og har plukket poeng i de siste fire kampene. Spesielt imponerende var seieren i Stavanger forrige helg (etter straffer). Serieåpningen på Gjøvik viser at den gamle storheten fra Oslo Øst ikke kan undervurderes. Laget har også blitt forsterket med to spillere fra Allsvenskan, Axel Eidstedt og Fabian Gustafsson, siden forrige møte. Vi er alle kjent med hva Steffen Søberg kan dra fram av målvaktsspill og den konstante trusselen rekka med Ahlholm, Lindström og Laumann Ylven utgjør. Legger man til grunn innsatsen og utholdenheten til et klassisk Roy Johansen-mannskap så har man oppskriften på en tøff motstander.

Storhamar er på stigende form, spesielt offensivt, og har levert femten mål på de to siste kampene. Spillere er på vei tilbake fra skader og ingen flere sjukdomstilfeller er innrapportert fra torsdagens kamp. Denne gangen gjelder det å levere varene i en tett og tøff kamp, noe vi tror gutta er godt forberedt på. Sist var det Thoresen-rekka (Patrick Thoresen, Victor Svensson og Mikael Zettergren) som tok et nytt steg fram og fikk fart på produksjonen. Det er viktig for å ha flere strenger å spille på og for å strekke motstandere som har litt tynnere ressurser. I kampen på Gjøvik så vi at VIF var skarpe til å utnytte feil og tok sjansene sine bra. Dermed må nok også det defensive litt opp i forhold til torsdag.

Har du ikke skaffet deg billett enda? Gå inn på appen og sikre deg plass nå! Det kan også kjøpes billetter i billettbua fra klokka 15.30 i morgen. Vel møtt til hockeyfest!