Storkamp i uvante omgivelser

(Foto: Fredrik Olastuen)

Det er for lengst bekreftet, men vi gjentar det for ordens skyld: Storhamar mot Vålerenga er noe ekstra uansett tabellposisjon og form. Det kom godt til syne sist lagene møttes på Hamar. Mandag braker lagene sammen for tredje gang denne sesongen og det på den tredje forskjellige arenaen! Lille Furuset Forum er vertskap denne gangen, en hall Storhamar ikke har besøkt på snart ni år. Den fungerer, som vel de fleste vet, som midlertidig hjemmebane for VIF inntil nye Jordal Amfi er klar. Den heller beskjedne publikumskapasiteten der gjorde at de valgte å flytte seriestarten til Gjøvik, men nå er det altså Oslo som gjelder.

Hjemmelaget startet sesongen trått og lå en stund i bunnen av serien. De har imidlertid spilt seg godt opp og ligger i skrivende stund på femteplass, dog med 17 poeng opp til Sparta på 4. De fleste i og rundt klubben har infunnet seg med at dette er en mellomsesong med en stall som ikke har bredden til å levere jevnt gode resultater. De har imidlertid vist i enkeltkamper at de har toppnivået inne. 5-1-seieren mot Frisk i Askerhallen for en tid tilbake er et eksempel på det. Roy Johansens gutter vant de tre siste kampene før pausa, noe som gir selvtillit inn mot en kamp også de ønsker litt ekstra å vinne. De tre seirene har kommet i «sekspoengskamper» mot lag rundt dem på tabellen, Kongsvinger, Oilers og Stjernen, og har vært tuftet på solid defensiv.

Storhamar går også til kampen med tre strake seire under beltet. I en periode hvor ikke alt har gått på skinner har man likevel tatt med seg trepoengere mot Kongsvinger, Lørenskog og MS. Nå får vi se om pausa har tjent laget godt og at visse aspekter som ikke har stemt helt den senere tida igjen begynner å sitte. Patrick Thoresen og Robin Dahlstrøm har vært ute med landslaget, mens resten av troppen har trent godt og fått slappet av litt innimellom. Trener Fredrik Söderström har blant annet meldt an endringer i overtallet som har fungert sånn passe så lagt i sesongen. I en fryktelig jevn tabelltopp hvor kun to poeng skiller 1. og 4. plass er alle trepoengere man får med seg viktige og selvsagt går SIL for akkurat det i Furuset Forum.

Får du ikke tatt turen til Furuset Forum er det ingen grunn til å fortvile. Kampen vises direkte både på TV2 Sportskanalen og TV2 Sumo. Du kan til og med få litt mer autentisk følelse ved å se kampen sammen med likesinnede på Hamar Sportsbar. Nedslipp på Furuset er kl. 19.00