En deilig seier!

(Foto: Fredrik Hagen)

Vi skrev det på forhånd: Storhamar mot Vålerenga er alltid dramatisk, nesten uansett. Kveldens kamp levde så til de grader opp til forhistorien, men med snille marginer ble poengene med hjem til Hamar til slutt. 3-2-seieren satt langt inne, men smakte desto bedre!

Storhamar var klart best i fem mot fem i den første perioden. Med sju minutter i undertall ble imidlertid det trøkket avbrutt en del. Tross høyt press og stort trøkk i starten lyktes man ikke med å vaske fram de helt store målsjansene. Det manglet gjerne litt enten i siste pasningen eller mottaket. VIF fikk en gylden sjanse da Robin Dahlstrøm ble sendt i dusjen etter et sammenstøt med Martin Laumann Ylven. Her gjorde de gule og blå en fenomenal innsats, men skulle likevel endt opp ett mål bak. Oppøyen fikk pucken på helt åpent mål, men den skled av bladet og til relativ trygghet. Med fullt lag kom man igjen på offensiven, men det manglet fremdeles litt. Mot slutten av perioden ble det et nytt undertall da Marinaccio gikk uvørent inn i Aspehaug. Denne tominutteren ble også slått av med litt hell og dermed målløst etter de første 20.

Manglende nettsus de ble rettet kraftig opp i midtperioden. Storhamar gikk rett på offensiven og rett før fire minutter var spilt kom målet. En herlig takling av Martin Rønnild i vantet frigjorde pucken for Joakim Jensen, han sendte fint videre til Christian Larrivée i midten som dundret den inn. Målet ble imidlertid ikke forløsende for Storhamar. I stedet var det Vålerenga som tok over initiativet og presset på. Oskar Östlund hadde ikke mye å gjøre i førsteperiode, men nå måtte han i aksjon med flere gode redninger. En ny undertallssituasjon ble avklart, men i ettertrykket fikk VIF utlikningen. Kampen jevnet seg ut, og Storhamar fikk noen sjanser igjen. En av dem kom gratis og helt umarkert kunne Patrick Thoresen denge inn pasningen fra Hampus Gustafsson. Like etter hadde Eirik Skadsdammen en kjempesjanse, men vinkelen ble for spiss og pucken gikk i stolpen og inn under Søberg.  Det kunne se ut som om kampen nå tippet gjestenes vei, men VIF slo tilbake og utliknet igjen på en styring fra kort hold halvannet minutt før pause. Det liknet stadig mer på serieåpningen på Gjøvik.

Tredje periode ble akkurat så dramatisk som det skal være når Storhamar og Vålerenga møtes. Storhamar startet i overtall og fikk godt drag på det, dog uten å få uttelling. Det ble starten på en ny periode med intiativ for de gule og blå, men Søberg var i det umulige hjørne. Det samme var marginene der pucken hoppet og danset i målgården uten å få den nødvendige retningen. VIF var farlig på overganger og fikk en gratissjanse alene med Östlund men skjøt utafor. Det var i de siste fem minuttene det skulle ta av for alvor. Hjemmelaget pådro seg en utvisning, men Storhamar så ikke ut til å få noe dreis på powerplayet. God jobbing i midtsona ga imidlertid Hampus Gustafsson muligheten.  Et perfekt mottak på blå og veien var åpen. Han prøvde ikke noe fancy, men dunket til og rett i mål! Perfekt timing og Storhamar var der de ville. Den situasjonen gikk snart over. 30 sekunder senere pådro Patrick Thoresen seg en utvisning. Minuttet deretter slo Eirik Skadsdammen følge. VIF fikk en gullbillett inn i kampen igjen, men Oskar Östlund sto på hue og ryddet opp i stor stil. Til slutt ble han også overlistet, men da gikk pucken i begge stolpene og ble slått ut av Victor Svensson! Storhamars tre og senere fire jobbet som gale og fikk slått det hele av. Det holdt såvidt og den fjerde strake borteseieren ble notert. Den perfekte seiersprosenten i Furuset Forum like så.

Kampfakta:
Vålerenga – Storhamar 2-3 (0-0, 2-2, 0-1)
Furuset Forum, 1406 tilsk.

1. periode:
Ingen scoringer

2. periode:
0-1 (23.49) Christian Larrivée (Joakim Jensen), 1-1 (33.21) Rasmus Ahlholm (Tobias Lindström, Morten Ask), 1-2 (35.18) Patrick Thoresen (Hampus Gustafsson), 2-2 (38.16) Lindström (Joachim Sommer Nielsen, Ahlholm)

3. periode:
2-3 (55.26) Gustafsson (Lars Løkken Østli, Steffen Thoresen) PP

Skudd: (6-6, 14-9, 10-9)
Dommere: Christian Persson og Robert Hallin
Utv.: VIF 4 x 2 min, SIL 5 x 2 min., 1 x 5 min + video (Dahlstrøm)