Lokomotivet damper videre

(Foto: Fredrik Olastuen)

Uten på noen måte å ta ut toppnivået kjørte Storhamar over Kongsvinger og vant med kledelige 7-0 i  CC Amfi. En profesjonell og solid gjennomføring fra hjemmelaget med nullen som spesielt gledelig. Kodie Curran meldte seg for alvor på i kampen om gullhjelmen, mens Håkon Engh tegnet seg for sitt første seniorpoeng og Lars Erik Hesbråten markerte sitt solide backvikariat med mål og assist.

Storhamar startet etter planen og kjørte karusell med gjestene. Etter fem og et halvt minutt ledet de gule og blå 2-0 og hadde kampen i sin hule hånd. Christian Bull åpnet ballet med en frekkas etter drøye to minutter. Tre minutter senere var det ønskereprise fra halvparten av målene mot Sparta da Mikael Zettergren fant Phil Marinaccio på bakre stolpe og enkelt 2-0. Etter det begynte hjemmelaget å slakke litt på krava. Det ble noen ekstra pasninger og sånn passe konsentrasjon i mottakene. Likevel kom ikke gjestene til mer enn halvsjanser mens hjemmelaget fort kunne økt på ytterligere.

Midtperioden bød på mer av det samme. Et Storhamar-lag som hadde full kontroll og tidvis sparket i litt ekstra så det ble et par mål av det. Kongsvinger var et par hakk for små og maktet kun sporadisk å skape noen halvsjanser. 3-0 kom etter sju minutter da SIL var en mann mer på isen. Det var et halvpasselig overtall helt til Joakim Jensen sendte Mikael Zettergren på blank med en herlig pasning. Nummer 91 gjorde ingen feil og dundret pucken i mål. Gjestene fikk prøve seg med en mann mer litt senere og testet Robert Hestmann med et par avslutninger. Nærmest mål var dog Eirik Skadsdammen da han skjøt via keeper og stolpe på en overgang. Halvannet minutt før pause bød Kjetil Martinsen på godteri da han smelte et håndleddsskudd helt oppe i krysset etter å ha blitt fint satt opp av Kodie Curran. Godteri bød også Josh Nicholls på med noen nydelige finter i det påfølgende byttet.

Med kampen godt og vel avgjort kunne man vente en heller avslappet tredjeperiode. Slik ble det ikke og de siste 20 minuttene ble de mest underholdende i kampen. Begge lag prøvde seg skikkelig offensivt, men for gjestenes del ble det en rekke ufruktbare møter med Robert Hestmann. I andre enden ble det mer nettsus og flere gode forsøk som ikke helt ville seg. Steffen Thoresen sørget for nummer fem etter åtte minutter. Han plukket opp en vantretur fra Håkon Engh og satte pucken inn via keeper. Det ble forøvrig ungguttens første seniorpoeng. Lars Erik Hesbråten var sugen på sitt første mål for sesongen og prøvde seg etter 12 minutter. Skuddet gikk til side, men pucken kom tilbake til Kodie Curran som viste vei og banket den opp i hjørnet. Halvminuttet senere fulgte Hesbråten den oppgåtte stien og banket inn nummer sju fra blålinja! Kongsvinger fikk som nevnt også noen sjanser av hvilke det kan nevnes en finfin trippelredning fra Hestmann. Storhamar slo unna et kort tre mot fem-spill og hadde et par gedigne muligheter i undertall men hvor det ble litt for mye showing.

Kampfakta:
Storhamar – Kongsvinger 7-0 (2-0, 2-0, 3-0)
CC Amfi, 3094 tilsk.

1. periode:
1-0 (2.24) Christian Bull (Uass.), 2-0 (5.35) Phil Marinaccio (Mikael Zettergren)

2. periode:
3-0 (26.59) Mikael Zettergren (Joakim Jensen, Kodie Curran) PP, 4-0 (38.23) Kjetil Martinsen (Curran)

3. periode:
5-0 (47:59) Steffen Thoresen (Håkon Engh, Marinaccio), 6-0 (52:03) Curran (Zettergren, Lars Erik Hesbråten), 7-0 (52:36) Hesbråten (Jensen, Curran)

Skudd: 41-24 (11-6, 13-7, 17-11)
Dommere: Tor Olav Johnsen og Anders Nordin
Utv: SIL 3 x 2 min., KIL 2 x 2 min.