Storhamar gikk ikke i fella

(Foto: Fredrik Hagen)

Det ble en litt typisk MS-kamp av det, men Storhamar gikk ikke i fella. To kjappe mål i slutten av andre periode satte kampen og kontrollerte resten inn. Simen Løvhaug Hansen scoret i sin andre kamp på rad.

Storhamar gikk ut og tok tak i kampen fra første bytt, men slet fremdeles litt med uttellingen. Mikael Zettergren fikk en stor sjanse helt alene med keeper, men skjøt over. Flere andre muligheter var nære, men ikke helt. MS på sin side jobbet knallhardt i egen sone. Når de fikk sjansen kom de på overganger og fikk ved et par anledninger bitt seg fast. Oskar Östlund ryddet imdlertid greit opp. MS-målvat Joyce var også på jobb, men måtte kapitulere tre minutter før pause. Simen Løvhaug Hansen skaffet seg sin første scoringstreak da han dunket til fra blå og fant det ledige hjørnet. Et overtall rett før pause bød på flere muligheter, men ingen uttelling.

Midtperioden ble en rotete affære som startet med at begge lag pådro seg utvisninger for for mange mann på isen. MS slapp mer til uten at det ble helt farlig av det. Storhamar spilte seg til et par gedigne, men var langt fra dødelige. Eirik Skadsdammen misset åpent mål og ved et par anledninger ellers ble det en pasning for mye. Etter to strake utvisninger mot hjemmelaget fikk gjestene sving på overtallet. Coatta dundret inn en puck fra sida. Det målet vekket de blågule og nå ble spillet mer direkte. Et par minutter etter la Martin Rønnild ut på raid og avsluttet finfint til 2-1. Et par minutter før pause økte Joakim Jensen til 3-1 i overtall på sedvanlig vis. På rett plass på bakre stolpe!

Tredje periode ble ikke all verden å se på den heller, men Storhamar kontrollerte sånn noenlunde inn. Naturlig nok med MS på offensiven, men sjelden truende. De fikk en god sjanse da hjemmelaget ble rammet av en utvisning tidlig i perioden, men da det gikk bra gikk også resten greit. Man kunne kanskje ønsket seg et mål eller to til, men fikk vente til MS trakk keeper. Da la Eirik Skadsdammen på et velplassert skudd fra midtsona som la seg til midt i mål.

Kampfakta:
Storhamar – Manglerud Star 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
CC Amfi, 3235 tilsk.

1. periode:
1-0 (16.56) Simen Løvhaug Hansen (Josh Nicholls, Jimmy Andersson)

2. periode:
1-1 (33.54) Sam Coatta (Matt Vanvoorhis, Dylan Richard) PP, 2-1 (35.49) Martin Rønnild (Uass.), 3-1 (38.02) Joakim Jensen (Robin Dahlstrøm, Christian Larrivée) PP

3. periode:
4-1 (58.49) Eirik Skadsdammen (Kodie Curran) – åpent mål

Skudd: 34-27 (15-8, 7-7, 10-12)
Dommere: Lars Arve Kronborg og Jørn McCall Ekeberg
Utv.: SIL 4 x 2 min., MS 4 x 2 min.