Alle mann over Mjøsa!

Lørdag er det duket for et nytt drama i Fjellhallen med tilhørende folkevandring over Mjøsbrua! Da spilles klassikeren Vålerenga – Storhamar på alternativt sted for andre gang denne sesongen. De fleste sitter vel igjen med gode minner fra serieåpningen der for fire måneder siden og vi håper selvsagt på gjentakelse både av arrangementet og resultatet!

Vålerenga er som kjent «mellom hjemmebaner» og velger derfor å flytte ut fra trangboddheta på Furuset når denne anledningen byr seg. Der det forrige møtet bød på blanke ark og alle muligheter er sesongen langt mer definert nå. Oslo-laget har havnet i mellomposisjon på femteplass med små muligheter til avansement og kun Stavanger Oilers som reell utfordrer. Tross store skadeproblemer før jul leverte Roy Johansens gutter sterke resultater i denne perioden, men har falt litt tilbake den siste tida. Forrige uke fikk de inn en forsterkning i løperen Simon Mattsson og etter 3-0 borte mot Kongsvinger satser de på en sterkere innspurt. Denne kampen kommer uansett til å leve sitt eget liv med den historien som ligger til grunn og formen kan gjerne legges til side.

Storhamar har vært i variabel form rundt jul, men likevel plukket med seg brorparten av poengene. Spillet har vært i framgang, men stadig etterlyses bedre effektivitet. Å sette sjansene vil nok være en viktig faktor her ettersom det pleier å bli jevnt mot erkerivalen. Tre av fire oppgjør mot VIF har endt med ettmålsseier denne sesongen, inkludert det forrige møtet på Gjøvik. Sluttspillet nærmer seg med stormskritt og det er ikke umulig at dette kan bli en liten test på det som skal skje der. Også Storhamar har hatt en utfordrende skadesituasjon som er i ferd med å løse seg opp litt. Om noen nye er tilbake her er tvilsomt, men at de som har kommet tilbake siste tida har fått spilt seg i form er unektelig svært nyttig.

Kampstart på Gjøvik er klokka 16.00 og om du ikke skulle få tatt turen kan du se kampen på TV2 Sumo. Om du vil se den sammen med andre fans er Hamar Sportsbar plassen!