Sparta bremset festen

(Foto: Stian Høgsveen)

Opptakten til utdelingen av troféer og gullmedaljer ble ikke optimal. Storhamar kom aldri opp på nivå mot et Sparta som trengte poengene og måtte gå av isen i CC Amfi uten scoringer for første gang siden nettopp Sparta slo laget ut av sluttspillet i fjor vår. Det var en dag der lite stemte og heller ikke flyten var hva den pleier å være.

Det var ikke all verdens underholdning i de første 20 minuttene. Noen solide dueller ble det og en og annen sjanse, men ellers lite av situasjoner å gripe tak i. Storhamar hadde pucken mest og flest muligheter, dog uten at det ble det helt store av det. Sparta var hissige på overganger og hadde den største muligheten med noe som lot til å være et stolpetreff. Hjemmelaget fikk en mulighet i overtall, men var for dårlige til å komme på avslutninger.

Om første periode var lite å skrive hjem om var den andre enda mindre. Sparta var heltent og klare for å kjempe om viktige poeng, Storhamar virket litt avskrudd. Det ble gjort feil og dårlige valg som sarpingene tok i mot med åpne armer. Etter to minutter åpnet det seg fullstendig etter et sammenstøt mellom to av hjemmelagets backer og Henriksen fikk godt om tid og rom til å løfte inn ledermålet. Er par minutter senere fikk de prøve seg i overtall i fire minutter. Forsvaret sto i mot og slo unna lenge, men så åpnet det seg til slutt med pent spill fra gjestene og 2-0. Stohamar prøvde å slå tilbake, men det ble mest på privat initiativ og lite kollektivt. Et par gode muligheter for redusering ble det, men flyten var heller ikke til stede. I sluttsekundene kunne Sparta fort ha økt ytterligere, men traff stolpen.

Storhamar prøvde å komme tilbake, men det var bare den dagen. Det var for lite som stemte og heller ikke mest desperasjon. Det ble ikke ofte Ward ble testet skikkelig og da han til slutt kom til kort traff pucken stolpen. Mot slutten omsatte Knold i et overtall og sikret Sparta tre viktige poeng. For Storhamar måtte gullmedaljer og pokal mottas etter sesongens første hjemmekamp uten scoringer.

Kampfakta:
Storhamar – Sparta Sparta 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)
CC Amfi, 4951 tilsk.

1. periode:
Ingen scoringer

2. periode:
0-1 (21.59) Christopher Henriksen (Henrik Knold, Didrik Nøkleby Svendsen), 0-2 (27.39) Henrik Malmström (Niklas Roest, Troy Rutkowski) PP

3. periode:
0-3 (58.11) Knold (Patrick A. Bovim, Kyle Osterberg) PP

Skudd: 21-24 (7-6, 5-11, 10-7)
Dommere: Christian Persson og Marcus Wannerstedt
Utv.: SIL 5 x 2 min., Spa. 6 x 2 min.