Vant uten å anstrenge seg

(Foto: Fredrik Olastuen)

Ti minutter med med effektivitet var det som skulle til for Storhamar mot bunnlaget. Etter 30 grå minutter scoret hjemmelaget fire ganger før pausa og la grunnlaget for en grei seier. De unge debutantene Jonas Strand og Jonathan Hofsmoe utmerket seg positivt da de fikk sjansen.

Ungdommene som fikk starte kampen for var det som høstet applaus i de første 20 minuttene. Storhamar dominerte, men slet nok litt med fokus og motivasjon og testet ikke gjestenes keeper altfor hardt. Det ble litt for fikst og ikke spesielt effektivt. Effektive var derimot gjestene som gjorde periodens eneste mål fem minutter før pause på en styring rett foran kassa.

Et par snepp opp fra hjemmelaget var det som krevdes for at det skulle bli litt artigere for de frammøtte. Det tok litt tid før skruen ble strammet til  og de første ti minuttene liknet mye på første periode. Storhamar med total kontroll. Kongsvinger med noen halvfarlige visitter. Så, sånn cirka akkurat på 30 minutter fikk hjemmelaget mål. Et skudd fra Mikkel Søgaard gikk via en back og snek seg forbi keeper. Da begynte ting å skje. I et undertall like etter hadde hjemmelaget to store sjanser uten uttelling, og da de selv ble en mann mer var det duket for ledelse. Christian Larrivée fyrte av fra ute ved dropp-punktet og pucken ble styrt i mål. Om det var via Nicholls eller en back var litt usikkert. 15 sekunder senere kom det merkeligste målet på ei stund. Martin Rønnilds avslutning traff noe i mølja og spratt opp. En fallende Andrew Hare i gjestenes bur dro med seg pucken i fallet og inn i mål! Rett før pause var Joakim Jensen på rett plass og lirket inn nummer fire fra kort hold.

Storhamars målraptus var ikke helt over enda og etter bare 18 sekunder gjorde Hampus Gustafsson nummer fem. En frekk vipp i nett-taket fra kort hold. Nå var hjemmelaget litt fornøyde det hele roet seg flere hakk. Det var likevel noen gode muligheter til hjemmelaget som nok hadde blitt omsatt om det var viktigere. I andre enden fikk keeper-debutant Jonas Strand anledning til å vise seg fram og stoppet to sjanser en mot en. Mot slutten bestemte hjemmelaget seg for å skru på sjarmen litt igjen og la på to mål til. Først var det Kjetil Martinsen som avsluttet rapt fra sida, så satte Nicholls sin egen retur fra kort hold.

Kampfakta:
Storhamar – Kongsvinger 7-1 (0-1, 4-0, 3-0)
CC Amfi, 2264 tilsk.

1. periode:
0-1 (15.01) Valter Rønning (Magnus Amble, Philip Mejlænder Larsen)

2. periode:
1-1 (30.59) Mikkel Søgaard (Mikael Dokken), 2-1 (36.06) Josh Nicholls (Christian Larrivée, Christian Bull) PP, 3-1 (36.21) Martin Rønnild (Victor Svensson, Hampus Gustafsson), 4-1 (39.21) Joakim Jensen (Lars Erik Hesbråten, Robin Dahlstrøm)

3. periode:
5-1 (40.18) Gustafsson (Svensson, Rønnild), 6-1 (58.17) Kjetil Martinsen (Gustafsson, Søgaard), 7-1 (58.44) Nicholls (Uass.)

Skudd: 44-20 (14-8, 20-5, 10-7)
Dommere: Lars Arve Kronborg og Eirik Hansen
Utv.: SIL 4 x 2 min., KIL 5 x 2 min., 1 x 10 min.