Nummer 12 er tilbake!

(Foto: Fredrik Hagen)

Storhamar Hockey har i dag skrevet under en avtale med Jacob Berglund (26) for ut sesongen 2017/18.

Berglund er en kjenning for Hamarpublikummet, etter han spilte for klubben i sesongen 14/15 og 15/16. Totalt ble det da 119 kamper i gult og blått, og 154 poeng, fordelt på 69 mål og 85 assists.

Jacob ble hentet til Storhamar litt ut i sesongen 14-15 etter tips fra kompisen Linus Johansson. Disse to, sammen med Luke Moffatt dannet en herlig trio som raskt ble publikumsfavoritter og var sterkt bidragsytende i å ta Storhamar til NM-finalen. Selv om rekkekompisene dro etter den ene sesongen fortsatte Jacob å levere varene i gult og blått neste sesong og var en av lagets beste spillere. Ikke minst markerte han seg kraftig i CHL og vant blant annet konkurransen om årets mål i turneringen med en herlig solo-prestasjon mot TPS Turku. Han ble kåret til årets spiller i GET-ligaen etter 15/16-sesongen.

Trener og sportssjef Fredrik Söderström kommenterer signeringen:
-Dette er en utmerket løsning for alle parter og sender et bra signal inn mot sluttspillet. Jacob er en spiller og et menneske som klubben, byen og laget kjenner til. Dette gir oss ytterligere energi inn mot de utfordringene som ligger foran oss. Vi regner med et knallhardt og inspirerende sluttspill, nå står vi enda bedre rustet.

Etter de to sesongene på Hamar dro Berglund videre til Martigny Red Ice i sveitsisk NLB, hvor han var lagets toppscorer med 66 poeng på 48 kamper. Denne sesongen har Berglund til nå spilt for ERC Ingolstadt i den tyske toppserien DEL, hvor det har blitt 10 poeng på 49 kamper, før han nå er tilbake i gult og blått!

Jacob er på plass på Hamar før helgen og er etter planen spilleklar til hjemmekampen mot Manglerud Star den 25. februar. Billetter finner du i SIL-appen allerede nå!

Les mer om Berglund hos Eliteprospects og i Hamar Arbeiderblad