–Et valg til beste for hele gruppa

(Foto: Fredrik Olastuen)

Vi tok en prat med Storhamartrener Fredrik Söderström om semifinalene:

Godfølelse
Kvalitet og godfølelse er nøkkelord fra trener Fredrik Söderström inn mot de kommende semifinalene.

Han er klar på at valget av semifinalemotstander han nå står foran skal gagne hele gruppa:
– Vi har selvfølgelig vurdert de mulige motstandere i semifinalen siden det var klart at vi gikk videre. Uansett hvem vi ender med kommer det til å bli tøft, men det ser vi frem til. Vi har god dialog med spillergruppa vedrørende valg av motstander. Det er mange parametre som spiller inn, som statistikk, fakta og magefølelse. Jeg er ansvarlig for valget, men vi skal gjøre et valg som er til beste for hele gruppa. Det er viktig at vi møter semifinaleserien med en god følelse i laget, sier treneren.

Bred tropp
Söderström er tilfreds med hva laget har prestert hittil i sluttspillet.

– Vi fikk en overraskende behagelig reise gjennom kvartfinalene. Det kan være at Lørenskog kom noe skjevt ut, men det er uansett sterkt av oss å vinne 4-0 i kamper. Lagånd, effektivitet og riktig holdning førte oss dit. Vi jobber med er å være skjerpet gjennom hele matchen, besluttsomhet og nøyaktighet med puck. Jeg er glad mange av spillerne tok et steg opp i kvartfinalene. Det er høyst nødvendig om vi skal komme langt i sluttspillet, sier han.

Status for spillertroppen blir stadig bedre. Kun Lars Løkken Østli er ute i skrivende stund, grunnet skade.

– Vi har en bred tropp, noe som bør være fordelaktig i den knallharde semifinaleserien vi har i vente, sier Söderström.

Kalde og kloke
Trenerduoen Fredrik Söderström og Jeff Jakobs har et bevisst forhold til hvordan de skal opptre i sluttspillet.

– Jeff og jeg forsøker å være tydelige og avbalanserte i alt vi gjør. Det er ikke rom for å krangle og lage dårlig stemning. Vi skal holde oss kalde og kloke, det er hva spillerne forventer av oss. Det er på isen det hele blir avgjort, men vi kan bidra til et miljø hvor våre kvaliteter som lag kommer frem på best mulig måte, forteller Söderström, og avslutter:

– Sluttspillet er en boble, i positiv forstand. Det er tett mellom kampene, og det krever sin mann. Seriespillet har sin sjarm og betydning, men det er sluttspillet vi lengter etter. Vi forsøker å holde intensiteten oppe, med kvalitet i alt vi foretar oss. Treningene er korte og effektive, utelukkende med fokus på neste kamp. Vi spiser frokost sammen hver morgen, og forsøker etter beste evne å forberede oss på det som kommer. Det er en spennende tid vi er inne i nå, og vi skal gjøre alt vi kan for å fortsette reisen i sluttspillet. Det blir utvilsomt tøft, men vi har selvtilliten på plass.

Valget av sluttspillsmotstander vil bli foretatt når alle kvartfinaleseriene er ferdigspilt. Siden vi ble seriemestere får vi førstevalget, og kan velge mellom de to dårligst rangerte lagene fra seriespillet. Kvartfinalene begynner hjemme på torsdag, og vi håper du sikrer deg billett i SIL-appen allerede nå!

Vi takker Fredrik Söderström for praten, og gleder oss til neste kapittel i sluttspillet 2018!