Sluttspillhistorikk: Frisk Asker

Storhamar og Frisk Asker gikk mange år uten å møte hverandre i sluttspill. De braket sammen for første gang i 2001 møttes fem ganger fram til finalen i 2008 som hittil har blitt den siste.

Tidligere møter:

2001 – Semifinale: Storhamar – Frisk Asker 0-3
Storhamar var suverene seriemestere, men hadde hatt Frisk Asker i hælene mye av sesongen. Offensivt anlagte Frisk hadde som oftest blitt stanset av defensivt smarte SIL. Da de to møttes i semifinale hadde imidlertid askerlagets trener, Serge Boisvert, et ess i ermet. Han hadde drillet inn en langt forsiktigere spillestil i laget og fikk fullstendig stopp på favorittene fra Hamar. På de tre sluttspillkampene maktet Storhamar bare å score ett eneste mål. Resultatene ble 0-2, 1-2 og 0-3

2002 – Finale: Frisk Asker – Storhamar 3-2
Askerlaget sikret seg sin tredje kongepokal og den første siden 70-tallet i en svært dramatisk finaleserie. Mens de hadde hengt med i toppen hele sesongen hadde Storhamar slitt mer og byttet trener før sluttspillet. «Nye» SIL tok seg helt til finale og var så nær å vinne som det går an uten å gjøre det. Frisk knep den første kampen 2-1, men ble slått hardt tilbake på Hamar. Mads Hansen scoret hattrick da SIL vant 6-1. Jubelen stilnet fort da de den gang grønne og røde slo tilbake med 7-2 på hjemmebane bare et par dager senere. Storhamar reddet seg inn med 3-1 i kamp fire før alt skulle avgjøres i Askerhallen. Det ble en tett og intens affære som sto målløs til halvveis ut i tredje periode. Da smalt en puck via buksa til COBA og forbi Jonas Norgren. Storhamar gikk rett i stormangrep og produserte enorme sjanser kampen ut, men pucken ville bare ikke inn.

2003 – Semifinale: Storhamar – Frisk Asker 3-1
Det ble en liten revansje allerede neste sesong. Denne gang var det Storhamar som hadde hjemmefordelen etter å ha snytt Frisk for andreplass i de siste serierundene. Frisk ledet 3-1 i samtlige av de tre første kampene, men Storhamar stakk med seieren i to av tilfellene. 4-3 etter en kanon fra Antti Rahkonen i kamp 1 og 5-3 etter en herlig helomvending i kamp tre. Jeff Norton ble helten i kamp 2 da han scoret 4-3 etter 85 minutter! Storhamar kunne avgjøre med en sjelden borteseier i Asker og det gjorde de i dramatiske omstendigheter. På 2-2 med fire minutter igjen ble SIL tildelt straffeslag. Ole Eskild Dahlstrøm omsatte og sendte de gule og blå til finale.

2006 – Kvartfinale: Storhamar – Frisk Asker 4-0
Suverene seriemestere fra Hamar mot sjuendeplasserte askerbøringer skulle ikke være noen match. Det ble det ikke heller, gitt fire strake, men motstanden underveis ble nok tøffere enn man hadde sett for seg. 4-0 i åpningskampen på borteis var som det skulle være, men hjemme slet man lenge før det løsnet og endte 4-1. I kamp tre ble det enda jevnere og man måtte til overtid før Steffen Thoresen avgjorde. I den fjerde kampen var det ikke snakk om saken og Storhamar vant 6-1.

2008 – Finale: Frisk Asker – Storhamar 2-4
Frisk hadde vunnet serien med et ungt og spennende mannskap, med blant andre Robin Dahlstrøm i rekkene. Storhamar hadde levert sin svakeste seriesesong på 17 år, men fikk et løft i sluttspillet. Med selvtilliten tilbake og masse rutine i laget tok de kommandoen i finalen. 3-2 i første kamp på Hamar ble fulgt av en overbevisende 5-1 i Askerhallen. Da Joakim Jensen fikset 2-1 hjemme på Hamar i kamp tre virket «Dragene» uangripelige. Alle hadde ventet på Frisks turbo-offensiv, men den virket å aldri komme i gang. Godt og vel halvparten av de frammøtte i Askerhallen i kamp fire var fra Hamar. Det ble bomtur da det endelig løsnet for Zucca og co da hjemmelaget slo tilbake med 7-1. Den neste kampen, også i Asker, gikk til overtid hvor hjemmelaget avgjorde omtrent med det samme i overtall. Kamp seks hjemme måtte dermed vinnes. Det varte og rakk, men etter nesten 17 minutter av overtida smekket Eirik Skadsdammen hjem det avgjørende målet og Storhamar ble Norgesmester for hittil siste gang.

Denne sesongen:
Storhamar vant serien suverent og fikk lett reise i kvartfinalen. Frisk har variert noe mer og måtte ta til takke med fjerdeplassen som ga møter med Stavanger Oilers. De tok seg imidlertid greit av de regjerende mestrene og avsluttet deres overraskende svake sesong med avansement i fem kamper. Av de innbyrdes møtene denne sesongen har Storhamar vunnet tre ganger (1-0 b, 7-2 h og 3-0 h), mens Frisk har vunnet to (4-3 b og 4-0 h). Storhamar sikret seriemesterskapet med 3-0-seier sist lagene møttes.

Poengkongene:
Martin Rønnild har vært den mest effektive Storhamarspilleren i disse oppgjørene. Han står med fem mål på fem kamper. Victor Svensson har hatt ett mål og tre assist, mens Kodie Curran har registrert fire assist. Hos Frisk Asker er det TJ Foster som har vært giftigst med to mål og to assist, mens Anders Bastiansen står med ett mål og to assist og tre andre står med to poeng.

I løpet av karrieren er det Eirik Skadsdammen som har vært Storhamars farligste mann. Med 66 poeng (41+25) på 105 kamper. Kun Pål Johnsen har produsert mer i disse kampene noen sinne.

Målvaktene:
Oskar Östlund har stått fire kamper mot Frisk Asker denne sesongen. Han har reddet 100 av 106 skudd og har en redningsprosent på 94,3. GAA er på 1,5 og han har notert seg for to shutouts. Robert Hestmann har en kamp mot Askerlaget og har reddet 24 av 28 skudd, for en redningsprosent på 88,9 og en GAA på 3,7.
Nicklas Dahlberg har stått alle fem kampene for Frisk Asker. Han har reddet 135 av 148 skudd og har en redningsprosent på 91,2. GAA er på 2.6 og han har med seg en shutout.

Over og undertall:
Storhamar har scoret to mål på 19 forsøk mot Frisk denne sesongen, noe som gir 10.5 prosent i uttelling. Frisk Asker har ett mål på 11 forsøk og en uttelling på 9,1 prosent.

Publikum:
4916 (tre kamper) tilskuere har i snitt sett kampene mellom lagene på Hamar, mens i Asker har snittet vært 2329 (to kamper)