STORHAMAR ER NORGESMESTERE!

(Foto: Fredrik Hagen)

Ti års ventetid er over, spøkelset fra 1994 er endelig begravd og endelig kan Christian Larrivée kalle seg norgesmester. Det var ikke noen vakker kamp, men hvem bryr seg om det? Storhamar Hockey er norgesmester 2018! Lillehammer skapte spenning helt inn, men atter en gang dro Storhamar det lengste strået. Igjen ble Josh Nicholls mannen som sto fram når det trengtes. Først med det superviktige 3-1-målet rett før andre pause, så med 4-2 i åpen kasse.

Starten var kort fortalt fryktelig fra hjemmelaget. Nervene lå tjukt utapå i de første minuttene og lite av det som etter boka skulle skje skjedde. Dueller ble tapt, det fysiske var ikke til stede og pasningene gikk hit og dit. Gjestene fikk spille mye inne i sona og et par sjanser. Etter snaut halvspilt periode ble det straffet med mål i mot. Hjemmelaget misset i offensiv sone og bakerste mann falt. Ellingsen fikk gå hele vegen og avsluttet frekt. Det så ut til å vekke de blågule, for nå ble det brått mer intensitet og presisjon i det. Josh Nicholls var nær å utlikne på direkten da han prikket stolpen i det neste angrepet. Presisjonen ble bedre og fysikken ble tatt fram. Nå var det press mot Bengtsbergs mål og da Lillehammer pådro seg en utvisning fikk man etablert skikkelig. Det var nære ved flere anledninger, men et nytt stolpeskudd var det nærmeste man kom. Ikke lenge etter spilte Ellis pucken opp på tribuna og da var det ingen bønn. Jacob Berglund fyrte fra slottet, keeper reddet, men på returen var Victor Svensson raskest. De siste minuttene var mer som forventet og et par sjanser til kunne gitt ledelse til pause. Et par sjanser hadde også Lillehammer, men det ble ikke noe mer før pause.

En lykkelig Christian Larrivèe (Foto: Fredrik Hagen)

Midtperioden ble en underlig forestilling. Ikke allverdens til spill med et lass med voldsomme målsjanser. Lillehammer hadde lengre perioder med trøkk og brukte mest tid i offensiv sone, men Storhamar scoret målene. Det startet etter snaue to minutter. Den nybakte faren Mikael Zettergren fikk med seg en løs puck og kom i to mot en med Nicholls. Pasningen over ble brutt, men bakfra kom Jacob Berglund og hamret inn pucken. Gjestene kjempet med nebb og klør for å komme tilbake, men slet med å finne veien til nettmaskene. Spesielt to ganger var det nære med flerfoldige skudd inn som Oskar Östlund stanset på perfekt vis. I andre enden var hjemmelaget fryktelig nære på ved flere anledninger, men det ville seg ikke helt. Ikke før femti sekunder før pause. Berglund spilte Josh Nicholls på fri og der er han som kjent dødelig. Denne gang gikk han for skuddet og det var akkurat like utakbart som finta i Kristinshall sist!

Storhamar gikk for å stenge av kampen og gjorde det meget bra. Man kunne kanskje ønsket seg litt mer puckinnehav i offensiv sone, men Lillehammer fikk i det minste ikke kommet til sjanser. Klokka tikket sakte, sakte mot NM-gull, men så sprakk planen litt. Etter en unødvendig icing vant gjestene en dropp. Bjerke klinket til og skapte ny spenning i kampen. Det ble noen sjanser også etter det, men i det store og det hele hadde SIL kontroll. De kom seg litt opp igjen, men den forløsende scoringen ville ikke komme. Lillehammer trakk keeper og satset alt. Med drøye minuttet igjen trodde alle at Nicholls skulle avgjøre, men pucken hadde vært innom båsen til SIL og det ble blåst av. Han var dog ikke ferdig og med fem sekunder igjen lirket han endelig pucken i det tomme buret og jubelen kunne slippes løs! STORHAMAR HOCKEY NORGESMESTER 2018!

Kapteinen på skuta, og kåret til sluttspillets viktigste spiller: Kodie Curran. (Foto: Fredrik Hagen)

Kampfakta:
Storhamar – Lillehammer 4-2 (1-1, 2-0, 1-1), 4-1 i kamper
CC Amfi, 7001 tilsk.

1. periode:
0-1 (9.04) Martin Ellingsen (Stian Kaltrud Nystuen, Jacob Noer), 1-1 (17.23) Victor Svensson (Jacob Berglund, Kodie Curran) PP

2. periode:
2-1 (21.40) Jacob Berglund (Mikael Zettergren), 3-1 (39.10) Josh Nicholls (Berglund)

3. periode:
3-2 (50.30) Sondre Bjerke (Uass.), 4-2 (59.55) Josh Nicholls (Svensson) – åpent mål

Skudd: 23-34 (8-11, 6-16, 9-7)
Dommere: Tor Olav Johnsen og Christian Persson
Utv.: SIL 2 x 2 min., LIK 4 x 2 min.