Rekordraset

(Foto: Fredrik Hagen)

Jubelsesongen 2017-18 endte med full uttelling både i serie og sluttspill. I turbulensen av framgangene ramlet den ene rekorden etter den andre. Laget tok for seg i stort monn, det samme gjorde enkeltspillere og aller mest Kodie Curran!

La oss begynne med ham. 73 poeng ble fasiten når man har lagt sammen serie og sluttspill. Det er ti poeng mer enn noen back har notert seg for i klubbhistorien. Han maktet ikke tukte serierekordene, men i sluttspillet var han i en helt egen klasse! 29 poeng er klokkeren ny rekord for en back. Derek Eastman hadde den gamle med 16! 12 mål er en dobling av Eerikki Koivus rekord fra 2008, mens 17 assist er tre mer enn Eastman i 2007. I kamp to mot Lørenskog i kvartfinalen utliknet han Alexander Smirnovs poengrekord for en back i en enkeltkamp med seks pinner. Hattricket mot Frisk i første semi var det første fra en back i en sluttspillkamp noen gang. I finalen var han involvert i ni scoringer. Det er ett mer enn Alexander Smirnovs stående rekord fra finalen mot VIF i 1998-99.

Jacob Berglund var ikke snauere enn at han noterte seg for like mange, slik at den rekorden nå er delt. Med fem scoringer i finalespillet sørget comeback-svensken for å notere seg for rekordantall mål i en finaleserie. Likt med Ole Eskild Dahlstrøm i finalen mot Stjernen i 1995. Med sin scoring i åpent mål fem sekunder før slutt sørget Josh Nicholls for å bli med på delinga også han!

Ikke et øye var tørt da Christian Larrivée endelig fikk heve kongepokalen. Den kanskje fremste sluttspill-spilleren i klubbens historie har nå også tallene som beviser det. Med 110 sluttspillpoeng totalt i Storhamar-karrieren er han den mestproduserende gjennom tidene. Rekkekompis og lekekamerat Joakim Jensen gikk opp på siden av selveste Mester Erik med sin 10. sesong i karrieren med 20 eller flere mål. Det var forøvrig sjuende sesongen på rad han fikk til det, noe ingen andre har gjort før ham! Målvaktene gjorde seg også gjeldende. Oskar Östlund og Robert Hestmann holdt til sammen nullen 11 ganger, det er likt med rekorden fra 05-06. Med åtte smultringer kopierte førstnevnte Jonas Norgrens stående rekorder fra 99-00 og 00-01.

Så, til hele laget. Seriespillet var suverent, og i et par kategorier rekordartet. 108 poeng er jevnt med rekorden satt i 05-06. 18 borteseire er også ny rekord. I sluttspillet kom det flere. 67 scoringer på 14 kamper ett mer enn man produserte i rekordsesongen. I den første finalen ble et nervøst Lillehammer knust 7-0. Det er den største enkeltseieren i en finale for SIL noen gang. Med to offensive lag ble det mange mål i denne finalen og 22 scoringer for er ny rekord i en NM-finale.

Til slutt, til alle dere som har vært med å gjort denne fantastisk sesongen til den festen den har blitt: Storhamarfamilien! Aldri før har dere vært ivrigere til å gå på kamp. 137 370 personer har kjøpt seg billett til våre 30 hjemmekamper, det er ny rekord med over 12 000! Spesielt i sluttspillet dro det på noe voldsomt. 42 687 tilskuere på åtte kamper gir et snitt på 5335. Begge deler nye rekorder med klar margin! Hele 11 ganger kom det mer enn 5000 tilskuere, det er fire mer enn de stående rekordene fra 14-15 og 16-17! Takk til hver og en og gratulerer med rekordene til både klubb, lag, spillere og publikum!