Söderström blir på Hamar

(Foto: Fredrik Olastuen)

Storhamar Hockey og trener Fredrik Söderström har hatt konstruktive samtaler etter sesongen, og resultatet er at Fredrik Söderström blir på Hamar minst èn sesong til.

– Fredrik ønsket å ha en prat angående status i nåværende situasjon, og hvordan vi ser for oss veien videre. Begge parter ser seg fornøyde med resultatet av møtet, og vi er naturligvis fornøyde med å beholde Fredrik på Hamar sier Sjur Rakstad-Larsen i klubbens sportsutvalg til SIL.no

Söderström kom til Hamar i fjor sommer, etter 6 år som hovedtrener for IK Oskarshamn, og var hovedtrener for klubben når vi tok «the double» sesongen 2017/18.

– Det här är och har egentligen inte varit det minsta dramatiskt för mig eller klubben. Omgivningen har en tendens att läsa in lite för mycket. Jag har ett avtal på ytterligare en säsong som jag vill fullföra. Men kloka människor tar kloka beslut, för mig handlar det dels om att summera och utvärdera, se över det som varit. Det här med Norge och norsk hockey var ett blankt papper för min del, men en angenäm bekantskap. Framför allt har det handlat om allt titta framåt, diskutera visioner och mål, fråga oss om vi har samma syn. Guldet ska försvaras och CHL ska upplevas. Klubben ska ha rätt tänk för att vara attraktiv. Nu har vi haft goda samtal under de senaste dagarna, så jag ser ingen anledning till något annat än att jag är tränare i Storhamar även kommande säsong sier Fredrik Söderström i en kommentar.