Kraftig byks på Europa-ranking

Foto: Fredrik Olastuen

Storhamar gjør et kraftig byks på den årlige klubbrankingen til den franske siden hockeyarchives.net. Dobbeltvinnerne i Get-ligaen har rykket opp hele 44 plasser fra forrige sesong og er nummer 109 i Europa i følge rankingen.

Rangeringen, som inbefatter de 250 sterkeste lagene i Europa, gjøres ut fra resultater i internasjonale kamper og den hjemlige ligaens styrke som vurdert av skribentene på nettstedet, samt resultater i treningskamper mot utenlandske lag. Den må kunne beskrives som høyst uoffsiell, men likefullt en pekepinn på styrkeforhold.

SKA St. Petersburg tar førsteplassen, mens Växjö og CSKA Moskva utgjør «pallen». Plassering for øvrige norske klubber er 132: Lillehammer, 135: Sparta Sarpsborg, 143: Frisk Asker, 185: Vålerenga, 187: Stavanger Oilers og 214: Manglerud Star. Høstens motstandere i CHL gjør det skarpt i rankingen: Djurgården er nummer 7, Tappara 10 og Trinec 13.

Hele rankingen finner du her