-En alldeles utmärkt lösning

(Foto: Bildbyrån/Björn Tilly)

Storhamar Hockey har fått et muntlig ja fra Alexander Sundström (31) om en rolle som assistenttrener for kommende sesong.

Sundström er en tidligere meritert spiller, med blant snaut 200 SHL-kamper, et junior-VM for tre kronor og han ble draftet av New Jersey Devils i 2005.  Han la opp som spiller etter 2016/17-sesongen, og gikk rett over i trenergjerningen med suksess, forrige sesong førte han IF Björklöven J20 til seier i grunnspillet i J20 Elit Norra-divisjonen.

Trener Fredrik Söderström kommenterer signeringen:
Vi har varit noggranna i den här processen, för att hitta rätt och det här känns som en alldeles utmärkt lösning. Ung, ambitiös och med en bra syn på hockey. Alexander har nyligen spelat, vilket ger oss ytterligare perspektiv. Han var smart på isen, är klok i båset och runt laget, dessutom finns en nyfikenhet att på allvar komma in i tränarlivet. En utomordentligt bra människa, det här kommer bli riktigt bra. Jag ser fram emot att vi får komma igång och forma gruppen, på alla plan.

Les mer om Alexander hos Eliteprospects