Seier i første treningskamp

Storhamar har reist til Danmark på treningsleir, og møtte Frederikshavn White Hawks til sesongens første treningskamp. Etter en jevn åpningsperiode skrudde Storhamar til, og vant til slutt komfortabelt 1-7. Les mer om kampen her:

1. periode i 1. treningskamp er alltid en litt usikker affære, og kveldens kamp var intet unntak. Dog var det fysiske spillet fra begge lag tilstede, og etterhvert som spillet satt seg ble det også produsert sjanser begge retninger. Hjemmelaget hadde et par feite muligheter, men Jonas Strand i SIL-buret holdt unna og viste prov på gode skuddstopperferdigheter. Mot slutten av perioden kom det også et par mål SIL-pinner: Christian Larrivèe ble sesongens første målscorer når han ble glemt på bakre stolpe av hjemmelaget, mens Mikael Zettergren dobla ledelsen med 5 sekunder igjen på tavla, etter en overgang, skudd og kriging på returen.

Midtperioden hadde mer «normal» hockey, spillet hadde satt seg bedre, iallefall hos gjestene som kontrollerte mer eller mindre igjennom perioden. Hjemmelaget yppa seg litt midtveis, hvor Strand igjen måtte i aksjon, men vi opprettholdt vår nye tradisjon med å score to mål mot slutten av en periode, denne gangen ved Robin Dahlstrøm på et fint håndleddskudd, for Niklas Fogström satte sitt første i gult og blått fra kloss hold mot slutten av perioden.

Hjemmelaget, som gikk på is denne uka etter rapportene, ble møre i løpet av kampen, og produserte kun to skudd på mål i 3. periode, dog gikk det ene i mål, Kristian Jensen sørget for en redusering etter fire minutters spill,  men vi skrudde på «sjarmgiret» og produserte sjanser og noen fine mål etter seieren var sikret. Mikael Dokken styrte inn 1-5 i powerplay, før Kjetil Martinsen ble to-målscorer mot slutten av kampen, begge mål på fine styringer foran kassa.

Alt i alt var det en etterhvert komfortabel seier for Storhamargutta, som brukte første perioden på å spille seg varme, og kontrollerte kampen inn derfra. Jonas Strand leverte en god innsats i kassa, og må noteres på «plusssida» etter en sånn kamp. Nå fortsetter treningsleiren i Danmark, før vi møter Aalborg Pirates i Aalborg på lørdag, kampstart er 16:00.

Kampfakta:
Frederikshavn White Hawks – Storhamar Hockey 1-7 (0-2, 0-2,  1-3)
Nordjyske Bank Arena, ukjent tilskuertall

1. periode:
0-1 (17:05) Christian Larrivèe (Kjetil Martinsen, Christian Bull), 0-2 (19:54) Mikael Zettergren (Robin Dahlstrøm, Joel Johansson)

2. periode:
0-3 (35:19) Dahlstrøm (Johansson, Simen Andrè Edvardsen), 0-4 Niklas Fogström (Patrick Thoresen)

3. periode:
1-4 (44:36) Kristian Jensen (Christopher Frederiksen, Cam Spiro), 1-5 (46:28) Mikael Dokken (Lars Løkken Østli, Steffen Thoresen), 1-6 (54:55) Kjetil Martinsen (P. Thoresen), 1-7 Martinsen (Dahlstrøm)

Skudd: 15-29 (7-9, 6-9, 2-11)
Utvisninger: Frederikshavn 4 x 2 min, Storhamar 1 x 2 min