Overlegen andreperiode nok mot Stjernen

(Foto: Fredrik Hagen)

To lag som begge tapte sine kamper i serieåpningen, møttes til dyst i Fredrikstad torsdag kveld. Stjernen fikk skikkelig bank av erkerival Sparta, og tapte hele 1-5. Storhamar, som av mange er tippet som favoritt i år, tapte 1-2 mot Stavanger.

Fredrik Söderström valgte å starte med Jonas Strand som sisteskanse i denne kampen. Dermed måtte Oskar Östlund for en sjelden gangs skyld starte kampen på benken. Hjemmelaget gikk friskt ut, og det tok ikke mange sekundene før Strand måtte i aksjon med noen fine redninger. Storhamar på sin side slet med å skape noe særlig foran Tommy Johansen i Stjernen-målet, men både Simen Andre Edvardsen og Patrick Thoresen fikk hver sin brukbare mulighet uten at det ga uttelling. Stjernen fikk sjansen til å spille i overtall da Jimmy Andersson ble utvist i to minutter. Hjemmelaget var slett ikke ufarlige, men igjen viste Jonas Strand fram noen fine redninger. Mot slutten av perioden derimot viste Storhamar muskler. De siste to minuttene var laget i Stjernens sone sammenhengende, men også Tommy Johansen viste fram noen fine redninger. Dermed endte perioden uten scoringer, og Storhamar skulle starte andre periode i overtall.

Den fordelen utnyttet Hamar-laget dårlig. 54 sekunder tok det, så pådro Eirik Salsten seg en utvisning for en slashing mot Tommy Johansen. Etter at begge lag igjen var fulltallige, avfyrte Christian Bull et skudd som Tommy Johansen ga en retur på. Den returen var, nær sagt selvfølgelig, Patrick Thoresen først på, og fikk kjempet pucken over målstreken. Etter scoringen bølget spillet fram og tilbake, men Storhamar var fortsatt det førende laget. Det spillemessige overtaket ga ny uttelling. Andreas Øksnes skyter pucken mot mål, og på tennis styrer Steffen Thoresen inn pucken, bak en utmanøvrert Tommy Johansen. En gammel Storhamar-kjenning Eirik Børresen, fikk en kjempemulighet til å redusere i overtallsspill, men avslutningen alene med Jonas Strand, endte utenfor. I stedet var det på nytt Storhamar som kunne juble for scoring litt senere. Aaron Irving lemper pucken mot mål, og via Eirik Salsten faller pucken til Patrick Thoresen som fra kort hold fikk en enkel jobb med å sette inn Storhamars tredje scoring for kvelden. Som om ikke det var nok scoret Robin Dahlstrøm i periodens siste sekund, slik at Storhamar hadde en komfortabel ledelse før tredje periode.

Stjernen gikk tøft ut i tredje periode, og var farlig frampå ved et par anledninger, men Jonas Strand hadde lyst til å holde nullen i denne kampen, og reddet det som kom. Det klarte han imidlertid ikke. Fjorårets Storhamar-spiller Hampus Gustafsson trampet inn i Storhamars sone, og satte pucken forbi Strand, og opp i krysset. Da så Mikael Zettergren ble utvist i to minutter, fikk Stjernen en mulighet til å redusere ytterligere, uten at de klarte det. I stedet var det Storhamar som utnyttet fordelen med en mann mer på isen. Fredrikstad-gutten Martin Rønnild var sistemann på pucken etter bra overtallsspill av Storhamar. Dermed var sesongens første seier for Storhamar i boks, vi venter spent på fortsettelsen.

Kampfakta:
Stjernen – Storhamar 1-5 (0-0, 0-4, 1-1)
Stjernehallen, 1167 tilsk.

1. periode:
Ingen.

2. periode:
0-1 (23.29) Patrick Thoresen (Christian Bull), 0-2 (33.47) Steffen Thoresen (Andreas Øksnes), 0-3 (37.44) Patrick Thoresen (Eirik Salsten, Aaron Irving), 0-4 (40.00) Robin Dahlstrøm (Joel Johansson, Jimmy Andersson)

3. periode:
1-4 (52.32) Hampus Gustafsson (Peter Lindblad, Antti Kauppila), 1-5 (57.19) Martin Rønnild (Jens Jakobs, Joakim Jensen) i spill fem mot fire.

Skudd: 22-31 (11-10, 4-12, 7-9)
Dommere:  Stian Halm og Robert Hallin
Utv.: Stjernen 4 x 2 min, Storhamar 6 x 2 min.