Storhamar gjorde det igjen!

(Foto: Fredrik Hagen)

Det ble et nytt mirakel på tsjekkisk is for Storhamar. Akkurat som i Praha for tre år sida leverte laget en fantastisk bortekamp og sikret seieren med et sent vinnermål. Oskar Östlunds fantastiske målvaktsspill la grunnlaget for at det i det heletatt var mulig, en fenomenal tredjeperiode sikret at muligheten til avansement fremdeles finnes. Patrick Thoresen ble mannen som avgjorde det hele 1.21 før slutt da avslutningen hans styrte via en back og i mål!

Storhamar startet litt overraskende med mest trøkk. Hjemmelaget virket ikkes kikkelig påskrudd fra start noe som førte til en tidlig sjanse for Robin Dahlstrøm. Han ble imidlertid litt hindret og skuddet gikk til side. Han skulle imidlertid snart få revansje. Etter snaue tre minutter hadde SIL trøkke på inne i sona og Victor Svensson fikk pucken bak mål. Med en elegant backhandpasning fant han Dahlstrøm umarkert i slottet og han dæljet pucken forbi Hamrlik til ledelse 1-0. De gule og blå hadde overtaket sånn ca. til det første powerbreaket, blant annet gjennom et overtall. Da mannet trener Vaclav Varada opp Trinec-gutta og da ble det brått mer å foreta seg i egen sone. Oskar Östlund var imidlertid tryggheten selv og stoppet det som kom. Inn mot pause ble det ganske intenst for målvakten, men dess større prøver han ble satt på, dess bedre var redningene han dro fram. Storhamar hadde også sine muligheter på overganger, men fikk ikke helt dreisen på det siste lille.

Hjemmelagets press fortsatte utover i midtperioden, men Storhamar hadde brukbar suksess med å holde de på utsiden. Helt til hjemmelaget bød på skikkelig hockeygodis og utliknet til 1-1. Klikk-klakk, russerhockey, kall det hva du vil. Pucken gikk som på et snøre i trekanten mellom Bukarts og de to Kovařčíkene. Ondrej fikk æren av å avslutte bak en helt utspilt Östlund. Etter å ha slått unna et undertall klarte SIL å flytte opp spillet litt, men det gikk ikke kjapt nok. Spesielt i overtall brukte man for lang tid med pucken og hjemmelaget fikk forsvart seg uten altfor mye vansker. Da Trinec fikk prøve seg i fem mot tre, om enn bare i 17 sekunder, gikk det unna. Igjen sa det klikk og klakk og Marcinko kunne styre inn 2-1. Eirik Salsten dro opp et fint angrep mot slutten, men keeper gjorde jobben og dermed ble det underlege til den andre pausa.

Storhamar måtte få flyttet opp spillet og få mer trøkk på hjemmelaget om de skulle ha sjans på de tre poengene de måtte ha for å holde liv i drømmen om avansement. Det klarte de også og la press på hjemmelaget. Det ble et par hete sjanser av det, men hodene var dessverre enda hetere enn sjansene da avslutningen skulle tas. Spesielt Steffen Thoresen hadde en gedigen mulighet, men traff dårlig på den fine pasningen fra Christian Bull. En som forholdt seg kald og rolig var Eirik Salsten. Etter snaue fem minutter fikk han pucken ute ved blå og drev inn i midten. Han holdt inne før han elegant prikket åpningen over Hamrliks snapphanske og pucken la seg deilig til rette i nettet. Storhamar fortsatte å gjøre ting riktig og vasket fram muligheter. Nede hos Östlund var det roligere enn i de to første periodene, men da noe skjedde var han sikkerheten selv. Med fire minutter igjen å spille tok Fredrik Söderström timeout. Beskjeden var klar: Vi går for tre poeng, da har vi muligheten til å gå videre. Tida rant i vei og hjemmelaget holdt i pucken, de trengte også tre poeng. Så skjedde det igjen. Et lite Storhamar-mirakel i Tsjekkia. Patrick Thoresen søkte Victor Svensson foran kassa, men en Tsjekkisk back kom i mellom, sendte pucken forbi keeper og i mål! De reisende fra Hedmarken på tribuna tok fullstendig av og hjemmelaget mer eller mindre resignerte. 1.21 gjensto, men de klarte ikke finne fram mer. De tok ikke en gang ut målvakta og Storhamar sikret seg en deilig borteskalp.

Kampfakta:
Oceláři Třinec – Storhamar 2-3 (0-1, 2-0, 0-2)
Werk Arena, 2669 tilsk.

1. periode:
0-1 (2.42) Robin Dahlstrøm (Victor Svensson, Patrick Thoresen)

2. periode:
1-1 (22.20) Ondřej Kovařčík (Michal Kovařčík, Roberts Bukarts), 2-1 (36.08) Tomáš Marcinko (Bukarts, Milan Doudera) PP2

3. periode:
2-2 (45.37) Eirik Salsten (Niklas Fogström, Lars Løkken Østli), 2-3 (58.39) Thoresen (Svensson, Dahlstrøm)

Skudd: 32-16 (14-5, 9-4, 9-7)
Dommere: Miroslav Iarets og Antonín Jeřábek
Utv: OT 2 x 2 min, SIL 3 x 2 min.