En stor omstilling

Foto: Fredrik Hagen

Fra Trinec på tirsdag til Hønefoss på torsdag. Det er på alle måter en lang reise og vil stille store krav til profesjonaliteten og omstillingsevnen hos spillere og ledere. Og en ting har Ringerike bevist denne høsten: Er du ikke påskrudd kan du vente deg en smekk!

Ringerike er godt i gang med sin første sesong i Get-Ligaen og har i det store og hele vært en positiv overraskelse. Spesielt hjemme i Schjongshallen har panterne vist tenner og spilt jevnt med alle som har kommet på besøk. Her spiller de med intensitet, selvtillit og en holdning som å aldri gi opp. Senest for halvannen uke siden måtte serieleder Vålerenga reise hjem med bare ett poeng, selv om hjemmelaget manglet flere sentrale spillere. Forrige søndag var Frisk nær ved å miste en 5-2-ledelse på slutten, men greide seg såvidt. Den gode hjemmeformen har også gjort at publikum har fått øynene opp for hockey. Rundt 1000 mennesker heier fram laget sitt med stor iver og skaper en intens stemning i den lille hallen. Også Ringerike var i aksjon på tirsdagskvelden da de tapte klart mot Sparta.

Storhamar er stort sett på reisefot denne uka. Lørdag var det toppkamp i Stavanger, tirsdag i Tsjekkia. Det har vært en heftig tid som koster på både mentalt og fysisk. Nå blir det en kortere reise, forøvrig den første i historien, til Hønefoss og Schjongshallen. Det gjelder å nullstille på alle punkter og gjøre det beste ut av situasjonen. Det er jo nettopp sånne situasjoner man ønsker seg, å være blant de beste å spille de store kampene. Da må en også være klar for de ekstra ulempene det medfører. Torsdag må både kamp og reise være glemt og alt fokus være rettet mot å gjøre jobben på ny. Sportslig bør det ikke være noe i veien med selvtilliten etter to meget sterke borteseiere. Denne gangen må det imidlertid gjenskapes av noen andre. Den store ledestjerna Patrick Thoresen er utestengt, det samme er lillebror Steffen.

Kampstart i Schjongshallen er kl. 18.30 og om du ikke får tatt turen kan du følge kampen direkte på TV2 Sumo!