En av de største kampene

Lørdag møtte Storhamar Ringerike hjemme i CC Amfi. Tirsdag kommer Skellefteå AIK på besøk til åttendelsfinale i CHL. Motstanderene har samme klubbfarger, men der stopper også likheten mellom de to oppgavene. SAIK er en av de klassiske klubbene i svensk hockey og har vært et vedvarende topplag med finalespill i seks av de sju siste sesongene. Det er liten tvil om at vi står foran en av de største kampene i klubbens historie.

Åttendedelsfinale i Champions Hockey League. Det er stort for oss i Storhamar, det er også andre gangen på to forsøk klubben har kommet seg dit. Sist ble det knepent tap mot TPS Turku over to kamper, nå venter enda tøffere motstand. Skellefteå AIK, som er presentert i denne saken, har en semifinale å skilte med og har helt sikkert planer om å komme minst like langt denne gangen. De har imidlertid hatt sine utfordringer denne sesongen. De siste ti kampene deres i hjemlig serie har kun gitt to seire. Den ene av dem kom i overtid mot Färjestad torsdag og avrundet ei rekke på sju nederlag. I CHL har det imidlertid gått langt bedre. Etter et overraskende overtidstap mot Bolzano i den første gruppespillkampen sikret man avansementet med fire strake seire.

Storhamar er som vi vet på god steam både ute og hjemme. Fem strake seire og serieledelse i Get-Ligaen, krydret med et dramatisk avansement i CHL etter to sterke seire mot Trinec er status når man går inn i denne kampen. Her blir det dog tøffere motstand enn i noen av dem, men hjemme mot Tappara og Djurgården beviste laget at de absolutt kan ha noe å hente også mot lag av dette kaliberet. En seier her vil eventuelt være den første i en offisiell kamp mot et topplag fra de store hockeynaboene. Kampen blir nemlig bare varende i 60. minutter uansett utfall da vinneren ikke kåres før etter kamp to. En ting er i allefall helt sikkert: Storhamar må være på topp i samtlige minutter skal de ha noen sjanse. Et stort og entusiastisk hjemmepublikum vil være til god hjelp på den fronten!

Pucken slippes kl. 18.30 og billetter er fremdeles tilgjengelige i appen. Det vil også være muligheter i billettbua fra kl. 17.00. Vel møtt!