Så kom målene

(Foto: Fredrik Hagen)

Måltørka ble avsluttet med brask og bram hjemme i CC Amfi. Seks ganger fant de gule og blå nettmaskene, det er ett mer enn på de fire foregående til sammen. Patrick Thoresen, Martin Rønnild og Victor Svensson noterte seg alle for tre poeng i en solid og grei hjemmeseier.

Storhamar hadde nærmest total kontroll på de første 20 minuttene. Stjernen evnet ikke å holde på pucken og dermed ble det aller meste av spillet gående i deres sone. Hjemmelaget var litt forsiktige i avslutningsøyeblikket og dermed ble det ikke de helt store sjansene, selvsagt med et par unntak. Som da Mikael Zettergren kom fri etter en puckmist fra Stjernen. Berg kom på avslutningen hans, men pucken spratt over han og landet like til side for mål. Det var to susende backskudd som skulle få publikum opp av setene. Etter snaue 12 minutter fikk Aaron Irving godtreff på pasning fra Patrick Thoresen og sørget for 1-0 i overtall. Stjernen fikk forsøke seg i et overtall, men det hadde SIL god oversikt på og snart ble det tid for en annen back som fikk vist fram skuddet sitt. I ei lita mølje i slottet fikk Joel Johansson klinket til en puck fra Martin Rønnild. Den gikk innom begge stolpene og la seg fint til rette i mål. 2-0 ledelsen var av typen fortjent og den ble med i garderoben.

Midtperioden ble en rotete affære hvor Stjernen ble budt litt inn i kampen igjen takket være sløvt spill hjemover hos SIL. Uten å ha hatt noe å skrive hjem om fra før kom brått Eirik Børresen helt fri etter en pasning som lurte backene fullstendig. Han tok muligheten og reduserte på iskaldt vis. Ikke lenge etter fikk de hvite og røde et overtall, men der var Storhamar vel så mye på offensiven som dem. Først helt mot slutten fikk de etablert noe som helst. Storhamar fikk ikke ut pucken og vips sto det 2-2. Den gleden fikk gjestene ha i 13 sekunder. Storhamar gikk nemlig rett opp og scoret! Mikael Dokken la en backhand på mål som verken var spesielt hard eller velplassert, men den overrasket keeper og fant veien inn i nettmaskene. Storhamar hadde tatt opp hansken og trøkket på offensivt igjen. Hjemover var det fremdeles rufsete og Stjernen fikk noen farlige muligheter. De slapp imidlertid også pucken ugunstig noen ganger. Patrick Thoresen fikk sjansen alene, men klarte ikke overliste Berg. Etter snaue 12 minutter fikk Storhamar nummer fire på en ny overgang. Svensson satte opp Rønnild som klinket pucken i krysset. Stjernen fikk et par farlige muligheter også etter dette, men de fikk ingen redusering. Sent i perioden kom et nytt overtall for hjemmelaget. Det kunne gått gæli da pucken ble mistet på blå. Patrick Thoresen fikk skøytet inn utbryteren og igjen ble det en kontring. Den ble avsluttet med klikk-klakkspill av høy klasse og Martin Rønnild dunket inn nummer fem.

I tredje periode bar det preg av å være avgjort. Storhamar hadde pucken og trøkket, men de rev ikke av noe i seg for å få pucken over streka, Det var likevel noen gode sjanser, men pucken var ikke helt kompis. Med et par små unntak var det igjen trygt i de bakre rekker igjen og det hele var kontrollert og fint. Man skulle jo gjerne hatt et mål til slik at også den tredje perioden ble vunnet, men da Lars Erik Hesbråten måtte ut og sette seg med to og et halvt minutt igjen å spille så det usannsynlig ut. Storhamar slo av undertallet og da Hes kom tilbake på isen gikk han rett inn i en to mot en. Zettergren spilte ham fri, en situasjon den godeste nummer 85 ikke har vært altfor mye i de senere åra. Han hadde imidlertid ikke glemt gamle kunster og la en nydelig backhand opp i krysset! Ei herlig krone på verket.

Kampfakta:
Storhamar – Stjernen 6-2 (2-0, 3-2, 1-0)
CC Amfi, 3247 tilsk.

1. periode:
1-0 (11.49) Aaron Irving (Patrick Thoresen, Victor Svensson) PP, 2-0 (18.51) Joel Johansson (Martin Rønnild, P. Thoresen)

2. periode:
2-1 (24.51) Eirik Børresen (Antti Kauppila), 2-2 (27.22) Marcus Bjørsland (Daniel Trnavsky), 3-2 (27.35) Mikael Dokken (Irving, Lars Erik Hesbråten), 4-2 (31.40) Rønnild (Svensson), 5-2 (39.44) Christian Bull (Svensson, Rønnild) PP

3. periode:
6-2 (59.27) Hesbråten (Mikael Zettergren, Steffen Thoresen)

Skudd: 44-20 (14-5, 13-7, 17-8)
Dommere: Mads Frandsen og Petter Bjerkan Bakken
Utv.: SIL 5 x 2 min. Stj. 5 x 2 min