Borte best i toppkampen?

Torsdag er det duket for en ny toppkamp i Get-ligaen med Storhamar i den ene hovedrollen. DNB Arena i Stavanger er valplass for kampen om serieledelsen og det er kanskje godt nytt for hamargutta! Dette blir nemlig det fjerde møtet mellom disse to denne sesongen og hittil har det blitt bare borteseire!

Etter en kronglete innledning på sesongen er nå Stavanger Oilers tilbake der vi er vant til å se dem: På tabelltoppen. Det er kanskje ikke sånn at de har vært rått imponerende, men snarere plukket poeng jevnt og trutt og funnet måter å vinne på. Som sist lagene møttes på Hamar for et par uker sida. De dominerte ikke kampen, men holdt tett hjemover og unyttet nådeløst feilene SIL gjorde. Disiplinerte og lojale mot systemet og effektive når sjansen bød seg. Sist lagene møttes i Stavanger var rollene ombyttet. Da var det Storhamar som kjempet smart og utnyttet feil. Et interessant trekk er nemlig at begge disse topplagene er bedre borte enn hjemme. Statistikkene begge steder er så å si identiske. Storhamar er beste bortelag på målforskjell foran Oilers, i hjemmestatistikken er de henholdsvis nummer fire og tre. Litt uvanlig for topplag som ofte er umulige å ha med å gjøre på egen is.

Storhamar har slitt litt den siste tida, men fikk en opptur med en grei seier mot Stjernen på tirsdag. Den kampen sa muligens ikke så mye om hvor landet ligger siden det var ganske stor kvalitetsforskjell på lagene. Like fullt gjorde de det de ikke har fått til på en stund: Skapte gode sjanser, scoret mål og tok seg greit av et lag som skulle slås. Energien man hadde i spillet har vært savnet en stund og trenger å bli med videre til denne kampen. Storhamars borteform har i det store og hele vært upåklagelig denne sesongen, om man ser bort fra bommerten på Manglerud og en dårlig dag på jobben på Lillehammer. Hamargutta har hele veien vist at de hever seg mot bedre motstand og det vil det bli behov for her. Om tabelltoppen skal gjeninntas og det sure tapet fra to uker sida skal revansjeres.

Kampstart i DNB Arena er kl0kka 19.00 og du kan se den på TV2 Sport 2 eller TV2 Sumo