Avslutter året i Sarpsborg

Foto: Fredrik Hagen

2018 har vært et år som vil stå igjen med store bokstaver i Storhamar Hockeys historie. NM-gull, seriegull og et nytt fantastisk CHL-eventyr er av de største høydepunktene som kan nevnes. Søndag spilles den siste kampen i dette fantastiske året og man går naturlig nok for en verdig avslutning.

Sparta har ikke vært noen drømmemotstander for Storhamar de siste par sesongene. De to siste kampene har imidlertid endt med seier til de gule og blå, dog i jevne og spennende kamper. Sarpingene har plassert seg i et lite ingenmannsland sammen med Frisk midt på tabellen. Høyestenivået er meget bra, men jevnheten har manglet for Sjur Robert Nilsens mannskap. Hjemme i Sparta Amfi har de imidlertid vært en hard nøtt for mange, blant annet VIF som har måttet tåle to nederlag i Norges eldste ishall. Ni av tretten hjemmekamper har endt med seier, inkludert de fire siste, så Storhamar får en tøff oppgave her.

Fredagens dominante forestilling mot Frisk var bra for selvtilliten hos de gule og blå. Den defensive tryggheten var tilbake samtidig som det til slutt løsnet framover i den tredje perioden. Men også Storhamar har variert en del den siste tiden og dermed blir det viktig å underbygge denne framgangen med ytterligere suksesser både for å få i gang en jevn poengfangst igjen og bygge opp en trygg base for den avgjørende delen av sesongen. Her møter de et lag som ikke scorer altfor mye, men som er ganske solide defensivt. Å ytterligere få opp produksjonen og gjerne overtallsspillet vil være viktig for å få med seg noe fra matchen.

Kampstart i Sparta Amfi er klokka 17.00 og om du ikke får tatt turen kan du se kampen på TV2 Sumo!