Full pott i Sparta-drama

Storhamar avrundet ei perfekt romjul med en noe unødvendig spennende seier i Sparta Amfi. I to tredjedeler av kampen ble det levert en svært solid bortekamp. I løpet av de første 40 minuttene jobbet de opp en sterk 4-1-ledelse før det glapp litt i starten av 3. periode. Sparta knappet innpå med to mål,men da fant SIL seg sjøl igjen og jobbet i land en alt i alt fortjent – og viktig – seier!

Det ble en frisk, fartsfylt og fysisk førsteperiode i Sparta Amfi. Hjemmelaget gikk som vanlig hardest ut og skapte et par brukbare sjanser før Storhamar litt mot spillets gang stjal et ledermål etter fire minutter. Robin Dahlstrøms avslutning endte med en retur som falt perfekt for Victor Svensson. Nå var det de gule og blå som tok over litt og hadde flere gode sjanser de neste minuttene. Nærmest var Joel Johansson som prikket stolpen. Hjemmelaget var farlige på overganger og skapte en del brydderi på det. Det nærmeste de kom var dog en feilpasning fra Östlund som ga åpent mål, men en back kom i mellom og fikk ryddet opp. Med snaue fire minutter igjen på perioden kom Grönberg på raid fra egen sone, kom seg inn bak backene og utliknet greit. Det så dermed ut til å gå til pause med uavgjort, men Storhamar var ikke ferdige. Sist de var i Sarpsborg kom det ei scoring med bare få sekunder igjen og nå kuttet de tida enda finere. Lars Løkken Østli snappet pucken og dundret til fra blå. Pucken føk i krysset i det sluttsignalet gikk og etter litt videotitting viste det seg at det holdt akkurat! Mikael Zettergren noterte seg forøvrig for sin 100. assist i gult og blått på det målet.

Der Sparta misbrukte muligheter tok Storhamar grådig vare på sine. Det ga kampen skikkelig slagside i løpet av midtperioden. Hjemmelaget fikk to store muligheter i et overtall tidlig på, men bommet regelrett på pucken begge ganger. Ikke lenge etter at SIL var fulltallige fikk de flyttet opp spillet og skapte trøbbel for Sparta. Mens dommeren hadde en utvisning på hånda brukte Patrick Thoresen kjempekreftene sine og brøt seg inn på mål. Avslutningen hans ble reddet, men returen var det bare for Christian Bull å dunke i det tomme målet. Storhamar var best for det meste i denne perioden, men Sparta jobbet hardt og var langt fra ufarlige. Oskar Östlund viste imidlertid at han syntes det var gøy å spille hockey igjen og dro fram et par viktige redninger. Det var imidlertid i andre enden det skjedde mest og da hamargutta fikk prøve seg med en mann mer smalt det igjen. Christian Bull hadde allerede jublet en gang og hadde lyst på mer. Han skøytet inn fra kanten, fant en åpning over skuldra til Lillegrend og satte pucken akkurat der. Da fikk Sparta-keeperen nok og gikk og byttet. Et undertall like etter ble greit tatt hånd om og resten av perioden kontrollerte de gule og blå. Det kunne fort blitt et mål eller to til også, men Ward holdt laget sitt inne i kampen. Spesielt etter at Tommy Kristiansen pådro seg to pluss ti minutter for en røff takling på Irving. Storhamar leverte nok et bra overtall, men fikk ikke uttelling denne gangen.

Det var ingenting som tydet på at Sparta skulle stikke kjepper i hjulene heller i starten av tredje. Storhamar spilte fornuftig, rolig og med god kontroll. Så, etter fire minutter kom store og tunge Nøkleby Svendsen forbi på sida og satte 2-4 og kampen endret totalt karakter. Hjemmelaget fikk trua, mens gjestene brått ble litt usikre. Dramatikken tiltok da Christian Larrivée ble skutt ned av en lagkamerat da han jobbet inne foran keeper. Ikke lenge etter kom Svendsen igjen på en kontring. To SIL-spillere kolliderte og tok hverandre ut, dermed var han alene og gjorde ingen feil. Plutselig var kampen helt åpen og det gjensto fremdeles nesten 14 minutter. Fredrik Söderström tok timeout for å samle troppene, men fikk snart en ny strek i regninga da Svensson måtte ut i to minutter. Et perfekt lege for utlikning. Storhamar sto imidlertid mesterlig opp og holdt unna, før det skulle bli enda mer dramatikk. Bare et par minutter senere ble de rammet av en ny utvisning. I undertallet fikk Patrick Thoresen en kjempesjanse alene med Ward, men ble stoppet. I stedet kom Sparta tilbake og en ny utvisning ble resultatet. Get-ligaens beste undertall viste seg imidlertid igjen fra sin aller beste side og hold unna. Det ga ny bensin på tanken til å dra det hele i land og det gjorde da også Storhamar uten altfor store problemer. Tre smakfulle poeng avrundet dermed året, selv om det ble mer spennende enn ønskelig.

Kampfakta:
Sparta Sarpsborg – Storhamar 3-4 (1-2, 0-2, 2-0)
Sparta Amfi, 2349 tilsk.

1. periode:
0-1 (4.05) Victor Svensson (Robin Dahlstrøm), 1-1 (16.34) Martin Grönberg (Tommy Kristiansen), 1-2 (20.00) Lars Løkken Østli (Mikael Zettergren)

2. periode:
1-3 (23.13) Christian Bull (Patrick Thoresen, Svensson), 1-4 (30.59) Bull (Joel Johansson, Zettergren) PP

3. periode:
2-4 (24.12) Didrik Nøkleby Svendsen (Niklas Roest), 3-4 (46.18) Nøkleby Svendsen (Uass.)

Skudd: 33-33 (12-15, 7-12, 14-6)
Dommere: Tor Olav Johnsen og Christian Persson
Utv.: Spa. 3 x 2 min., 1 x 10 min., SIL 5 x 2 min.