Patricks nyttårsball

Foto: Fredrik Hagen

Patrick Thoresen bød på forsinket nyttårsball på Manglerud. Mannen med gullhjelmen ble tunga på vektskåla med tre mål og en assist i 4-2-seieren. Som vanlig ble det en litt rotete forestilling  i «Garasjen», men Storhamar hadde mest kvalitet når det telte som mest og etter å ha fått det fjerde målet midtveis i tredje periode kontrollerte de det hele godt i mål.

Storhamar åpnet hardt. Vel hardt skulle det vise seg med to utvisninger i løpet av åpningsminuttet som resultat. MS fikk en gylden sjanse, men evnet ikke å etablere seg overhode. Faktisk var en halvsjanse til Kjetil Martinsen det nærmeste man kom mål i denne perioden. I fem mot fem var det gjestene som tok over og la på et voldsomt press i MS-sona, dog uten å skape det helt store. Etter snaue ni minutter ble det imidlertid helt åpent. En frekk pasning fra Christian Larrivée ute ved vantet satte Patrick Thoresen helt fri mot keeper. Han gjorde ingen feil og ordnet en fortjent 1-0-ledelse. Ikke lenge etter var det hjemmelaget som pådro seg to raske utvisninger. Storhamar var rett nok mer i offensiv sone, men skapte heller ikke de noen skikkelig store sjanser. Sånn ble spillet jevnt over. Blågult press mot en grønngul mur. Med drøye fire minutter igjen å spille rotet imidlertid SIL på egen blå og MS fikk brudd. Irving fikk stoppet utbryteren i siste øyeblikk til prisen av et straffeslag. Det satte vanVorhiis på nydelig vis og ga hjemmelaget trua tilbake. I et overtall på slutten av perioden var det svært nære ledelse for oslogutta, men det holdt til pause.

Midtperioden ble et merkelig dyr. MS startet i overtall, men endte snart med to mann mindre. Dette med utvisninger er et stikkord for utviklingen. Med to mann mer tok det ikke lenge før Storhamar gikk opp i ledelsen igjen, nok en gang ved Patrick Thoresen. En retur fra vantet ble enkelt videreformidlet inn i nettmaskene. Hjemmelaget dro snart på seg nok en utvisning og Storhamar dro fram to-tre kjempesjanser som på utrolig vis ikke endte verken i eller på mål! I fem mot fem, og etterhvert fem mot fire, var MS mye mer med nå. De fikk flyttet opp spillet og vasket fram en og annen avslutning, dog virket de gule og blå å ha en viss kontroll på det hele. Også hadde de Patrick Thoresen tilbake i storform! Halvveis ut i perioden var han på pletten foran mål og vispet inn en fin pasning fra Victor Svensson. MS prøvde det de hadde og fikk prøve seg på ny i overtall. Storhamar sto i mot og så ut til å holde unna helt til det ble en ny tre mot fem-situasjon rett før pause. Da endte pucken på merkelig vis helt fri foran åpent mål og Hoel kunne trykke inn scoringen som gjorde at kampen var helt åpen igjen.

Det var i ferd med å utvikle seg til en «typisk» MS-kamp for Storhamars del. En av disse kampene hvor man har overtaket og burde vært klart i ledelsen, men blir stresset. Sånn så det også ut da man fikk overtall tidlig i tredjeperiode uten å få etablert seg i det heletatt. MS luktet blod, men Storhamar var skjerpet i egen sone og stoppet dem effektivt. På sju minutters-merket vasket de grønne dog fram en mulighet. Det endte med miss og utvisning og nå skulle det endelig klikke i overtallet. Gjestene presset på inne i sona, lette tålmodig åpninger. Selvfølgelig var det Patrick Thoresen som skapte det. En smart puck inn foran til styring for bror Steffen. Han fikk den ikke helt forbi Joyce, men Robin Dahlstrøm var årvåken på bakre stolpe og satte inn et veldig viktig mål! Det kunne stått 3-3, i stedet var det 2-4 og nå slapp ikke SIL-gutta taket. De spilte av de siste drøye 11 minuttene på fantastisk vis og slapp ikke til hjemmelaget. Faktisk både kunne og burde det vært et par mål til, eldstebror Thoresen vil nok være enig i at han også burde hatt et fjerde. Da Brekke Henriksen ble sendt i dusjen to minutter før slutt forsvant alle sjanser til comeback for hjemmelaget. 2019 startet dermed med tre poeng i en guffen bortekamp for Storhamar.

Kampfakta:
Manglerud Star – Storhamar 2-4 (1-1, 1-2, 0-1)
Manglerud Ishall, 796 tilsk.

1. periode:
0-1 (8.40) Patrick Thoresen (Christian Larrivée), 1-1 (15.39) Matthew Vanvoorhiis – straffeslag

2. periode:
1-2 (21.49) P. Thoresen (Aaron Irving, Steffen Thoresen) PP2, 1-3 (30.23) P. Thoresen (Svensson, Irving), 2-3 (38.27) Jesper Hoel (Christer Simonsen, Vanvoorhis) PP2

3. periode:
2-4 (48.21) Robin Dahlstrøm (S. Thoresen, P. Thoresen) PP

Skudd: 27-39 (8-20, 12-7, 7-12)
Dommere: Owe Lüthcke og Eirik Hansen
Utv.: MS 7 x 2 min. 1 x 5 min. + video, SIL 8 x 2 min.