Må holde trøkket oppe

Foto: Fredrik Hagen

Vi er i gang med langspurten i Get-ligasesongen 2018-19 og posisjoneringen før sluttspillet er i gang for alvor. Allerede tirsdag er det duket for ny kamp om viktige poeng. Storhamar reiser til Fredrikstad som storfavoritt og med tre strake seire i bagasjen. Dermed blir det ekstra viktig å holde trøkket oppe og ikke slippe seg ned.

Motstander Stjernen har hatt en fryktelig periode med mange skader og tunge tap på rekke og rad. På de tre siste kampene har de scoret ett og sluppet inn 22. Til den siste kampen mot Frisk manglet de åtte faste spillere, pluss at par andre har reist videre til andre klubber på grunn av Stjernens anstrengte økonomiske situasjon. Det er med andre ord et lag som mangler selvtillit og desperat søker en god opplevelse. En god start, noe å bygge på kan dermed gi de nye krefter og «trua på det», så det gjelder å være skjerpet fra start.

Storhamar har som nevnt rundet det berømte hjørnet den siste tida og levert som forventet. Tre seire på tre kamper etter jul har bygd opp selvtilliten og en fjerde virker som en ganske solid mulighet her. Det ville vært den perfekte oppkjøringen til toppmøtet med Stavanger Oilers hjemme på Hamar på torsdag. Men, som Patrick Thoresen tok opp etter søndagens seier på Manglerud, har laget hatt det med å slippe seg ned mot lagene nederst på tabellen. Blitt omstendelige, senket tempoet og skjerpingen. Det har man ikke råd til, da er det fort gjort å havne bakpå og gi motstanderen nye krefter. Det har skjedd også mot Stjernen denne sesongen hvor man endte med å gi bort to poeng etter tap på straffer hjemme.

Kampstart i Stjernehallen er klokka 18.30 og om du ikke får tatt turen kan du se kampen på TV2 Sumo.