Tre oppskriftsmessige poeng

Tre poeng var helt etter oppskrifta mot et ribbet Stjernen-lag. Storhamar fikk imidlertid slite for de tre scoringene mot et hjemmelag som solgte seg meget dyrt. Det var bare ett mål i det etter to perioder, men i tredje løsnet det tilstrekkelig for at det ikke skulle bli noe trøbbel. Bakerst hadde Oskar Östlund en relativt grei reise på veien til sesongens tredje «null».

Storhamar hadde som ventet det meste av spillet mot et ungt og uerfarent Stjernen. De første minuttene var det enveiskjøring og dermed helt etter boka da ledermålet kom etter litt over tre minutter. Patrick Thoresen fant en helt umarkert Robin Dahlstrøm foran mål og han fikk en enkel jobb. I de neste byttene fulgte flere gode sjanser, men så døde det litt hen. Stjernen kom mer med og skapte flere brukbare sjanser, dog uten å skape for mye trøbbel for Oskar Östlund. Storhamar hadde et par overtall hvor de presset bra på, men sjelden kom inn på mål. Stjernen avsluttet perioden med en mann mer, men heller ikke de fikk til det helt store.

Så lenge det bare var ett mål i kampen orket de unge Stjernen-gutta. De jobbet knallhardt og gikk på skøyter som om det som om livet. Storhamar var selvfølgelig overlegne, men slet med å komme seg inn på mål. Hjemmelaget jobbet rett og slett hardere og holdt de gule og blå ute. Det ble lite åpne muligheter av det, men ved et par anledninger sprakk det opp. Da var imidlertid Tommy Johansen inspirert og dro fram et par gode redninger. De siste minuttene hadde hjemmelaget knapt pucken. SIL banket på og banket på, men kom ikke gjennom. Til slutt fikk Patrick Thoresen revet seg fri, men igjen var Johansen på jobb. Dermed ingen scoringer i midtperioden.

Et 2-0-mål ville langt på vei bikke det Storhamars vei og det tok ikke lang tid før man fikk det. Bare 48 sekunder var gått da Christian Bull holdt pucken inne og smekket den opp i krysset. Backen trives virkelig godt i Østfold for tida og noterte seg for sitt tredje mål der på ei drøy uke. Nå ble det ikke noe ras av det, men de gule og blå hadde full kontroll og et mål til som forsikring. Etter halvspilt periode kom det definitivt avgjørende målet. Stjernen gjorde en feil i egen sone og da var firmaet Martinsen/Dokken på jobb. En frekk pasning inn foran fra førstnevnte ble greit omsatt av sistnevnte. Hjemmelaget ga aldri opp, men kom heller ikke spesielt nære en scoring på de siste ti minuttene, tross to overtall. Storhamar tok en helt grei trepoenger, dog uten å imponere rått.

Kampfakta:
Stjernen – Storhamar 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)
Stjernehallen, ? tilsk.

1. periode:
0-1 (3.26) Robin Dahlstrøm (Patrick Thoresen)

2. periode:
Ingen scoringer

3. periode:
0-2 (40:48) Christian Bull (Dahlstrøm), 0-3 (51:58) Mikael Dokken (Kjetil Martinsen)

Skudd: 19-40 (8-14, 7-12, 4-14)
Dommere: Roy Stian Hansen og Christian Persson
Utv.; Stj. 2 x 2 min., SIL 3 x 2 min.