fbpx

Sesongens største kamp?

Foto: Fredrik Olastuen

10. januar er en dato som har avtegnet seg i de fleste hockeyinteressertes kalendere en stund. De senere ukene har ringen på kalenderen blitt stadig mer markert, dette er definitivt en av kampene i sesongen som har noe ekstra ved seg. Storhamar mot Stavanger Oilers ligger an til å bli en definerende kamp for serieutfallet og er i allefall den største i seriespillet hittil denne sesongen. Det er også andre ting enn poeng og plasseringer som ligger i potten.

Å kalle det seriefinale ville være både respektløst overfor Vålerenga, som ligger på plassen i mellom, og feil i forhold til hvor mange kamper som gjenstår. Men definerende er den. Storhamar ligger fire poeng bak siddisene og forskjellen mellom ett og sju bak med fjorten kamper igjen å spille er ganske enorm. Med innbyrdes oppgjør i Oilers favør i tillegg vil det effektivt si at SIL må ta åtte poeng mer på de siste fjorten. Men Storhamar er likevel ikke presset før oppgjøret. Snarere oppildnet. De har en del uoppgjort med Stavanger-laget etter tidligere oppgjør som ikke går på tabellsituasjonen. Først og fremst kapitulasjonen i DNB Arena før jul hvor Oilers etterhvert fikk det fryktelig enkelt og vant 7-3. Det sved og det huskes. De to foregående hjemmekampene har også endt i tap, om enn mer knepne. Begge har føltes litt urettferdige og begge har kommet bare et par dager etter kraftkrevende turer i forbindelse med CHL. Det endte 1-2 i serieåpningen etter turen til Tampere og Stockholm og 2-3 etter oppgjøret i Trinec. Nå er det en mulighet til å måle krefter på mer likt grunnlag.

Stavanger har vært i en hysterisk form de siste par månedene. Seiersrekka stoppet på 11 i romjula da VIF vant på straffer. Siden da har det gått litt tregere, men ikke verre enn at de har fått med seg poeng i samtlige. At man har måttet ha litt flyt og straffer for å slå Frisk og MS er likevel et tegn om at formen ikke har vært like het som tidligere. På den samme tida har Storhamar igjen begynt å finne seg sjøl. Fire strake seire og fem på de siste seks og spill som viser at man er på rett vei har fyllt på selvtillitskontoen. Trolig vil ikke form ha all verdens å si i denne kampen. Her kommer motivasjon og trøkk helt gratis, det er de som holder hodene kaldest som stikker av med poengene her. Disiplin, fokus og små detaljer helt ned til dagsformen hos enkeltspillere vil være det som avgjør. Det, og hvem som har den heteste viljen, viljen til å vinne i hver eneste duell!

Det er også litt sluttspill i dette. Selv om det er to måneder unna enda er det muligheter til å vise hvor man står. Sette noen griller i hodet på motstanderen, posisjonere seg. Det er absolutt sannsynlig at disse to kan møtes i de aller viktigste kampene i sesongen. For Storhamar er det også en mulighet til å skape et høydepunkt i en solid, men kanskje noe uspektakulær get-ligasesong. Dette er en type kamp som vil kalle fram det man har vist i CHL. Dette er en kamp vi tror passer Storhamar bedre enn lagene nederst på tabellen.

Også på tribunene ligger det an til fest. Billettene går unna i hyggelig tempo, trolig blir det et sted mellom fem og seks tusen på tribunene. Følelsen av oss mot dem og at publikumstrøkket kan bikke det Storhamars vei er til stede igjen. Det er en god gammel toppkamp med mye på spill og hete følelser. Det er slike kamper vi lever for på Hamar. Så spennende at det gjør litt vondt!

Kampstart i CC Amfi er klokka 18.30 og vi har plass til alle! Billetter finner du i appen eller i billettluka fra kl. 17.00.