Firestjerners SIL tettet luka

(Foto: Fredrik Hagen)

Ledet an av tre solide svensker satte Storhamar serieleder Oilers ettertrykkelig på plass. Joel Johansson dro til med to scoringer i første periode, mens Jimmy Andersson var en klippe bakover. I mål sto Oskar Östlund og stoppet alt som kom hans vei for andre kamp på rad. 4-0-seieren var både viktig og fortjent. Luka oppover på tabellen ble tettet og gullkampen lever!

De første 2o minuttene var kanskje de beste Storhamar har levert i serien denne sesongen. Solid, presist og effektivt på et nivå som gjorde serielederen til statister. Det tok litt tid før det ble uttelling for presset, men etter sju minutter smalt det til gagns. Victor Svensson la ut på en liten turné i Oilers-sona før han fant en åpning og sendte i vei en avslutning som la seg pent til rette oppe i krysset. Gjestene slet med å få taket på de blågule og ble til stadighet satt under press. Fem minutter senere var det dags for nok et langskudd. Joel Johansson fikk ikke verdens beste treff fra blålinja, men pucken flagret likefullt forbi Holm og la seg til rette i nettmaskene. Siddisene fikk sjansen til å svare da Storhamar pådro seg to utvisninger de neste minuttene. Men ligaens beste undertall var på jobb og holdt unna det beste overtallet på forbilledlig måte. Mens klokka tikket ned mot pause eksploderte Storhamar igjen. Patrick Thoresen spilte fri Mikael Zettergren. Han fikk ikke lirket pucken forbi Holm, men plukket opp returen og fant etterhvert Johansson på blå. Denne gangen var kvaliteten på skuddet prima og gummiskiva bare sang i nettet! En svært hyggelig ledelse ble med til pause.

Midtperioden ble ganske annerledes. Etter en frisk start fra hjemmelaget jobbet Stavanger seg inn i det igjen og kom over på offensiven. Etter et fire mot fire-spill fikk de opp et visst trykk i sona, men Storhamar sto godt i mot og hindret de største sjansene. Ved et par anledninger var det likevel nære, men da spratt puckene hjemmelagets vei – utenfor stolpene. I andre enden ble det noen farligheter på overganger og med litt mer flyt kunne fort et fjerde mål ha kommet. Litt over halvveis i perioden var det en svart og hvit-kledd som måtte sette seg i to minutter. Storhamar fikk ikke opp det helt store trøkket, men de fikk snudd på initiativet og dominerte resten av perioden med et par brukbare målsjanser som resultat. Med drøye to minutter igjen pådro Lars Erik Hesbråten seg en utvisning da han stoppet en overgang. Igjen var undertallet  av høy klasse og gjestene ble i stor grad nektet avslutningsforsøk. Dermed ble tremålsledelsen med inn i garderoben for andre gang.

At ledelsen sto ved lag så ut til å ha tatt litt motet fra Stavanger. Storhamar hadde fått samlet troppene til ny offensiv og trøkket på. Det ble noen gedigne sjanser etterhvert og det var smått utrolig at det ikke ble økning i ledelsen. Gjestene prøvde desperat, men ble holdt på en armlengdes avstand og for det meste tvunget til skudd fra ugunstige vinkler. Jimmy Andersson var i en klasse for seg. Han brøt og stoppet, satte i gang og styrte og stelte. Da toppscorer Legacé kom seg fri og fosset mot mål var han igjen på plass. Det ble en utvisning, men den var av det nødvendige slaget. Det gjensto 12 minutter av kampen og man følte litt på at dette var gjestenes siste mulighet. Igjen leverte Storhamar et fantastisk undertall. Det første minuttet var ikke Oilers inne i sona en gang. Det ble ikke stort farligere etterpå heller og da Sveum måtte ut i to minutter kom sjansen til å avgjøre det definitivt. Det brukte brødrene Thoresen nøyaktig 13 sekunder på. Steffen var fryktelig nære rett fra dropp, men fikk ikke ned kølla. Pucken havnet i stedet ute hos bror Patrick. Han brente til og lillebror styrte den forbi Holm og i mål. Kampen var avgjort, men gjestene ville ikke gå målløse av isen og satte inn en siste offensiv. Det var imidlertid ingen vei forbi Oskar Östlund som like godt holdt nullen for andre kamp på rad! Storhamar måtte vinne for å holde liv i seriegulldrømmen og til slutt var det liten tvil om det utfallet!

(foto: Fredrik Hagen)

Kampfakta:
Storhamar – Stavanger Oilers 4-0 (3-0, 0-0, 1-0)
CC Amfi, 4957 tilsk.

1. periode:
1-0 (6.44) Victor Svensson (Robin Dahlstrøm, Aaron Irving), 2-0 (11.48) Joel Johansson (Uass.), 3-0 (19.15) Johansson (Patrick Thoresen, Mikael Zettergren)

2. periode:
Ingen scoringer

3. periode:
4-0 (52.29) Steffen Thoresen (P. Thoresen, Svensson) PP

Skudd: 33-32 (8-5, 9-11, 16-16)
Dommere: Christian Persson og Roy Stian Hansen
Utv. SIL 5 x 2 min., SO 3 x 2 min.