To poeng glapp

Storhamar kom bare tidvis opp på nivå i Askerhallen, men burde nok fremdeles fått med seg mer enn det ene poenget man til slutt ble stående med. Misbrukte muligheter og litt for enkle baklengsmål kostet på. Kveldens hyggeligste hendelse var Jonathan Hafsmoes første mål på a-laget.

Det ble en ganske jevnspilt førsteperiode i Askerhallen hvor lagene byttet litt på å ha overtaket. Storhamar vasket fram den første muligheten og det var ikke langt unna at Manuel Ågren startet med scoring. Frisk kom tilbake og skapte et par gode muligheter, men Oskar Östlund var på jobb og dro fram et par sterke redninger. Med en mann mer fikk imidlertid ikke hjemmelaget til all verdens og i stedet var det gjestene som kunne ta ledelsen ikke lenge etter at de ble fulltallige. Skuddet fra Joel Johansson styrte via Eirik Salsten og ansiktet til en Frisk-back før det la seg i nettmaskene! Det var gode muligheter for økt ledelse ikke lenge etter, men det ville seg ikke helt. Hjemmelaget fikk en fantastisk mulighet til å komme tilbake da SIL ble rammet av to utvisninger samtidig og en til minuttet etter. Undertallet var imidlertid fantastisk og holdt unna til pause uten de største problemene.

Resten av undertallet ble slått unna på samme måte og det var faktisk veldig nære mål før man ble fulltallige også. Patrick Thoresen spilte fri Victor Svensson i en to mot en, men denne gang fikk han ikke pucken mellom stengene. Undertall ble snart til overtall og selv om man ikke fikk produsert de største sjansene fikk man på bra trøkk og muligheter i ettertrykket. Kurt Davis hadde god retning på et skudd som Dahlberg såvidt fikk noe på. Gitt hjemmelagets tidligere spill med en mann mer fikk man kanskje en falsk trygghet da Steffen Thoresen måtte ut og sette seg etter halvspilt periode. Nå stemte det imidlertid ganske så godt og Medby utliknet omtrent med det samme. Målet tente Storhamar som kom tilbake med skikkelig trøkk. To minutter senere var de tilbake i ledelsen og det var unggutta som sto for godsakene. Simen André Edvardsen vant en dropp og Jonathan Hafsmoe tok seg av resten. Han dro med seg pucken elegant fra en duell og satte jomfrumålet sitt via en back og stolpen! Han var sulten på mer og var ikke langt unna å doble kvota. Rett før pause trodde hjemmelaget de hadde utliknet, men etter videogjennomgang viste det seg at kølla som styrte inn pucken var i høyeste laget. Dermed nokså fortjent borteledelse etter to perioder.

Lagene startet med å utveksle sjanser i starten av midtperioden og slik ble det tidvis også resten av kampen. Fikk det ene laget en mulighet fulgte snart det andre laget opp med et tilsvar. Etter sju minutter fikk da også Frisk utlikningen. Storhamar tapte noen dueller rundt eget mål og Thompson fikk en grei jobb med å sette inn pucken. Begge målvaktene leverte gode redninger da det var som farligst. Som Dahlberg da Patrick Thoresen ble sjenket en kjempesjanse av en Frisk-back. Eldste-Thoresen var imidlertid ikke ferdig og da han fikk en fin pasning fra Svensson og ble stående alene foran keeper var det ingen bønn. 2-3 og seks minutter igjen. Storhamar hadde muligheter til å sette krona på verket og sikre seieren, men tok den ikke. I stedet kom Granholm lett til og satte 3-3 fra spiss vinkel tre minutter senere. Det føltes som et poeng tapt da sluttsignalet gikk og innvarslet sudden death.

I overtida kjørte Storhamar over Frisk og skapte noen hysteriske sjanser som på mystisk vis ikke endte i seiersmålet. I stedet var det Frisk som stjal et seiersmål på sin eneste mulighet.

Kampfakta:
Frisk Asker – Storhamar 4-3 SD (0-1, 1-1, 2-1, 1-0)
Askerhallen, 1125 tilsk.

1. periode:
0-1 (13.23) Eirik Salsten (Joel Johansson, Martin Rønnild)

2. periode:
1-1 (30.06) Endre Medby (Anders Bastiansen, Garreth Thompson) PP, 1-2 (32.24) Jonathan Hafsmoe (Simen André Edvardsen)

3. periode:
2-2 (46.44) Thompson (Medby, Bastiansen), 2-3 (53.01) Patrick Thoresen (Victor Svensson, Manuel Ågren), 3-3 (56.55) Victor Granholm (Nikolai Eiken Andresen)

Sudden death:
4-3 (61.20) Kyle Bonis (Uass.)

Skudd: 18-25 (9-7, 3-12, 4-4, 2-2)
Dommere: Roy Stian Hansen og Mads Frandsen
Utv.: FA 1 x 2 min., SIL 5 x 2 min.