Medaljekampen lever

Foto: Fredrik Olastuen

Tross to skuffende resultater lever stadig drømmen og håpet om å kunne gå helt til topps. Veien har selvsagt blitt lenger og tøffere, men enn så lenge er det bare seks poeng opp og fremdeles ti kamper igjen. Det eneste man kan gjøre er å sørge for å vinne sine kamper og første mulighet er hjemme mot Sparta på søndag.

Sparta har hatt et godt tak på Storhamar de siste par sesongene, men denne høsten og vinteren har initiativet svingt litt tilbake. Etter at sarpingene vant den første kampen på Hamar har de tre neste endt med gulblå jubel. Samtlige kamper har imidlertid vært svært jevne og tre har endt med ettmålsseier. Østfolds blå alternativ har ellers hatt en nokså tung sesong og havnet i ingenmannsland på tabellen sammen med torsdagens motstander Frisk Asker. Skader har preget laget den senere tida og de tre siste kampene har endt med tap. På pluss-siden har Sjur Robert Nilsen og co fått fram en rekke unge spillere som har tatt store steg denne sesongen.

Etter en god periode rundt jul og nyttår har Storhamar slitt i de senere kampene. To tap på rad mot VIF og Frisk har gjort at man har havnet i poengnød i forhold til førsteplassen. Manglende uttelling og litt for enkle baklengs har vært en trend som må snues så snart som mulig. En sjukdomsrunde har selvsagt påvirket formen, men det kreves også mer kontant opptreden fra de som er med. Begge de to siste kampene har blitt tapt rundt målene. Det er all grunn til å tro at gutta har lyst til å revansjere seg og er heltent foran dette oppgjøret. Om noen er tilbake er i skrivende stund ikke klart, men Manuel Ågren får i hvertfall sin hjemmedebut i denne kampen.

Kampstart i CC Amfi er kl. 17.00 og billetter er tilgjengelige i appen eller i billettluka fra kl. 15.30 på kampdagen.