Tilbake på vinnersporet

(Foto: Fredrik Olastuen)

Det ble ingen klassiker i CC Amfi denne søndagskvelden, men tre poeng og null baklengs varmet. Det var to lag som tok de sikre for det usikre og dermed fyrte det heller ikke skikkelig. Martin Rønnilds scoring i første periode var nok til tre poeng.

De første tjue minuttene foregikk i kontrollerte former. Begge lag var nokså forsiktige i det de foretok seg. Storhamar hadde som forventet mest puck og skapte noen halvsjanser. Det livnet litt til med fire mot fire-spill etter sju minutter. Da fikk hjemmelaget bra snurr på det og skapte problemer for de hvite og blå. Målet skulle imidlertid la vente litt til på seg. Eirik Salsten ble spilt fint fram av Zettergren, han jobbet pucken forbi en back og satte opp Martin Rønnild som bare hadde igjen å løfte pucken i mål. Sparta var nære å slå tilbake på direkten, men klarte ikke treffe mål fra god posisjon. Dermed ble det med det ene målet i en periode på det jevne.

Midtperioden ble en smule mer åpen med sjanser begge veier, noen av de tildels store. Storhamar hadde et par tilfeller hvor pucken danset i målgården, men ikke ville inn. Fra Sparta var det et par som sneiet stolpene og gikk utafor. Men målene satt veldig langt inne. Sparta fikk sin beste mulighet mot slutten av perioden med et overtall, men bortsett fra en god sjanse ble det ikke all verden. Hjemmelaget var ivrige på overganger, men manglet altså det siste lille. Perioden ble dermed målløs.

Sparta fikk en god mulighet til å utlikne allerede etter et drøyt minutt. De kom seg fri midt foran mål, men ble stoppet ureglementert. Det ble dømt straffeslag, men forsøket til Quenneville ble stoppet greit av Oskar Östlund. Noen minutter senere fikk Storhamar sin store sjanse da Sparta pådro seg to kjappe utvisninger. Fem mot tre-spillet satt ikke spesielt godt og noen store sjanser til å øke ledelsen ble det ikke. Etterhvert måtte gjestene angripe med mer desperasjon og det ble kontringsmuligheter. Det fikk man et par muligheter på, men det ble bare nesten. Klokka tikket ned og da sarpingene ikke fant noen åpninger hos Östlund ebbet det ut med hjemmeseier.

Kampfakta:
Storhamar – Sparta Sarpsborg 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
CC Amfi, 2771 tilsk.

1. periode:
1-0 (13.54) Martin Rønnild (Eirik Salsten, Mikael Zettergren)

2. periode:
Ingen scoringer

3. periode:
Ingen scoringer

Skudd: (8-11, 13-10, 14-7)
Dommere: Robert Hallin og Petter Bjerkan Bakken
Utv.: SIL 4 x 2 min, Spa. 4 x 2 min.