Opphenting til liten nytte

(Foto: Fredrik Hagen)

Storhamar hentet seg inn fra marerittstart med 0-3 etter fem minutter, men ble stående igjen med kun ett poeng etter å ha tapt på straffer. Det var nok av muligheter til å avgjøre både i ordinær og ekstra-tid, men det ble bare nesten.

Det er ikke å ta i om man kaller innledningen av kampen for en skrekkstart. Etter fem og et halvt minutt lå nemlig Storhamar under med 0-3 mot Manglerud Star. Etter en innledende offensiv åpnet slusene seg bakover for hjemmelaget og «alt» gikk inn. Forsvarsspillet var stillestående, klareringene i hytt og pine og alt var fullstendig kølsvart. Det ble timeout med budskap i store bokstaver og flaskekasting, samt keeperbytte. Minuttet senere fikk man så et undertall å tas med. Det gikk bra og litt etter litt fikk man reist et motsvar. Etter halvspilt periode satte Davis i gang bak MS-buret og spilte opp Svensson. Skuddet hans ble reddet, men returen ble ekspedert av Patrick Thoresen. Storhamar hadde pucken for det meste resten av perioden, men fikk ikke opp det helt store trøkket. Et par brukbare sjanser ble det dog, og man viste at det fremdeles var muligheter.

Skulle den muligheten kunne bli virkelighet var det neste målet av høyeste viktighet. At det ikke kom for bortelaget i starten av perioden var i stor grad flaks. Ved et par-tre anledninger var de forferdelig nære, men pucken spratt riktig vei for de blågule. Et tidlig overtall var en god mulighet til ny redusering, men der stemte heller lite og det ble aldri noen trussel. Etter drøye sju minutter spiste Storhamar seg imidlertid nærmere. Patrick Thoresen satte opp Joel Johansson på blå og han leverte en av sine kanoner. Pucken gikk gjennom trafikken og fant nettmaskene. Allerede i neste bytt var det ytterst nære utlikning, men pucken traff innsida på stolpen. Det avtok litt igjen med et undertall, og man slet med å bygge opp det helt store trøkket igjen. Det ble et par halvsjanser, men fremdeles underlege etter 40 minutter.

Storhamar kjørte hardt de siste tjue minuttene. MS ble limt inn i egen sone, men dessverre gjorde man ting litt for komplisert. Likefullt var det sjanser til å score og etter fire minutter kom også utlikningen. En deilig kanon fra Aaron Irving fant krysset. Nå lå alt til rette for å fullføre, men det ville seg ikke helt. Det skal sies at keeper Joyce var skikkelig på jobb også og tok et par man «så inne». Et overtall i sluttminuttet ble en siste sjanse, men det ville seg ikke og dermed måtte overtid til. Der startet man med en mann mer i ett minutt og var ekstremt nære i det MS ble fulltallige. Pucken ble imidlertid stanset i siste øyeblikk. Begge lag hadde sjanser til å avgjøre, men ingen klarte det og dermed måtte det straffer til. Der var lenge Victor Svenssons fulltreff den eneste før MS sikret seg to poeng da de prikket sine to siste forsøk.

Kampfakta:
Storhamar – Manglerud Star 3-4 str. (1-3, 1-0, 1-0, 0-0, o-1)
CC Amfi, 2658 tilsk.

1. periode:
0-1 (2.01) Jesper Hoel (Magnus Brekke Henriksen, Pontus Finstad), 0-2 (4.28) Finstad (Hoel, Brekke Henriksen), 0-3 (5.31) Mats Grøsvik, 1-3 (9.32) Patrick Thoresen (Victor Svensson, Kurt Davis)

2. periode:
2-3 (27.24) Joel Johansson (P. Thoresen, Svensson)

3. periode:
3-3 (44.19) Aaron Irving (Simen André Edvardsen, Christian Bull)

Sudden death:
Ingen scoringer

Straffer:
3-4 (65.00)

Skudd: (12-9, 9-7, 15-2)
Dommere: Mads Frandsen og Jørn McCall Ekeberg
Utv.: SIL 2 x 2 min., MS 3 x 2 min.
Straffer: 1-2 (Mål: Svensson, Miss: P. Thoresen, Hafsmoe, Irving, Ågren)